Latest News

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Παίρνει σύνταξη 12.000 ευρώ τον χρόνο και θα πληρώσει χαράτσι 9.500 ευρώ!

foros
Ένα από τα απίστευτα παράδοξα και τις αδικίες του νέου φόρου των ακινήτων που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καταγγέλλει ένας πολίτης...
στην εφημερίδα "Τα Νέα".

Ο αναγνώστης υπογράφει το σημείωμά του και σημειώνει τα εξής:
"Τυχαίνει να κατοικώ σε μια παλαιά ιδιόκτητη μονοκατοικία (άνω των 30 ετών, την οποία κληρονόμησα από τους γονείς μου) στη Φιλοθέη Αττικής, που είναι κτισμένη σε οικόπεδο 835 τ.μ. Η κατοικία είναι 200 τ.μ. και βάση της νέας κλίμακας εκτιμώ ότι θα φορολογηθεί με ένα ποσό γύρω στα 2.500 ευρώ ετησίως.
Για το υπόλοιπο του οικοπέδου, το οποίο είναι κήπος με δένδρα, θα πρέπει να πληρωθεί ετήσιος φόρος περί τα 7.000 ευρώ.
Είμαι εδώ και 3 χρόνια συνταξιούχος και η σύνταξή μου είναι περίπου 12.000 ευρώ ετησίως. Ηλπιζα ότι ο νέος νόμος θα ήταν δικαιότερος, αλλά δυστυχώς διαπιστώνω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Ας σημειωθεί ότι στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να ικανοποιήσει την απαίτηση της Τρόικα για βεβαίωση φόρων ύψους 3.850 δισ. ευρώ το 2014.
Αυξημένη επιβάρυνση θα υποστούν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων από το 2014 καθώς στο νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θα υπαχθεί το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους, μεγάλο μέρος της οποίας σήμερα απαλλάσσεται από τη φορολογία.
Αντίθετα, μειώσεις, αλλά πολύ μικρές θα προκύψουν στο φόρο για ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα σε περιοχές με αντικειμενικές αξίες κάτω από 2.250 ευρώ.
Τη μεγαλύτερη επιβάρυνση θα έχουν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και άλλων εκτάσεων, οι οποίες σήμερα δεν υπάγονται στο «χαράτσι», αλλά και όσοι έχουν μονοκατοικίες -κυρίως εξοχικά- διότι θα πληρώνουν φόρο για το σπίτι αλλά και πρόσθετο φόρο για το υπόλοιπο οικόπεδο".