Latest News

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Σάλος με την απευθείας ανάθεσης των 300.000 ευρώ για τις εκδηλώσεις των εγκαινίων στο Δημοτικό Θέατρο



Στο επίκεντρο του δημοτικού συμβουλίου βρέθηκε το θέμα με τις απευθείας αναθέσεις για τις εκδηλώσεις των εγκαινίων του Δημοτικού Θεάτρου που...
αποκάλυψε το «Reportaz Net" (ΕΔΩ)

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς-Όλοι Μαζί" Αντώνης Καλογερόγιαννης έθεσε πρώτος το θέμα και κάλεσε τη δημοτική αρχή να το ξανασκεφθεί, επισημαίνοντας πως είναι υπερβολικό το ποσόν των 312.000 ευρώ που δίδονται με απευθείας αναθέσεις, βάση του σχετικού εγγράφου που δημοσιεύει η Διαύγεια. 


Ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος εμφανίστηκε αμηχανος και ενοχλημένος να δηλώνει άγνοια, κάνοντας λόγο για δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, χωρίς ωστόσο ν' απαντήσει επί της ουσίας, λέγοντας ότι θα ζητήσει από τον καλλιτεχνικό διευθυντή να ενημερώσει τους εκπροσώπους των παρατάξεων.

Ο Αντώνης Καλογερόγιαννης επανήλθε λέγοντας ότι δεν αναφέρθηκε σε κανένα δημοσίευμα και σε κανένα site ή blog, αλλά στο έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια και αναφέρει ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΝ προυπολογίστηκαν περισσότερες από 300.000 ευρώ για τις εκδηλώσεις των εγκαινίων.
Στο θέμα επανήλθε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ιωσήφ Βουράκης, ο οποίος είπε ότι ο δήμαρχος εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώσε το θέμα και τόνισε ότι δεν μπορεί να δίνονται τέτοια μεγάλα πόσα με απευθείας ανάθεση.   

Στη δευτερολογία του ο δήμαρχος απέφυγε να αναφερθεί στην ταμπακιέρα δηλαδή στο θέμα των 300.000 ευρώ και μίλησε γενικά και αόριστα υποστηρίζοντας ότι η αντιπολιτευση δεν επιθυμούσε για πολιτικούς λόγους να δοθεί το 1.000.000 ευρώ για ν' ανοίξει τις πύλες του το Δημοτικό Θέατρο!

Επί της ουσίας ωστόσο, ο δήμαρχος Πειραιά -όπως συνηθίζει σε τέτοιου είδους θέματα- απέφυγε να απαντήσει και κατά συνέπεια να ενημερώσει τον πειραϊκό λαό στο πλαίσιο της διαφάνειας...