Latest News

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Κατασχέσεις καταθέσεων με ένα e-mail!

http://www.sofokleousin.gr/files/katasxeseis_719788440.jpgΔιαδικασίες – εξπρές για την κατάσχεση ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου και την απόδοσή τους στα κρατικά ταμεία θα εφαρμόζεται σύντομα από...
το υπουργείο Οικονομικών και τις τράπεζες.

Με βάση τις διαδικασίες αυτές, τα κατασχετήρια θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά από το υπουργείο Οικονομικών στις τράπεζες, οι οποίες οφείλουν να απαντούν άμεσα για το εάν υπάρχουν σ’ αυτές λογαριασμοί καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου, καθώς και για το ύψος των κεφαλαίων που υπάρχουν στους λογαριασμούς αυτούς.

Από τη στιγμή που οι τράπεζες θα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη χρημάτων στους λογαριασμούς των οφειλετών θα πρέπει να προχωρούν άμεσα σε αναλήψεις των ποσών που έχουν ζητηθεί να κατασχεθούν από το Δημόσιο. Τα κατασχεθέντα ποσά θα πρέπει να αποδίδονται στα κρατικά ταμεία το αργότερο εντός 10 ημερών.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μπορούν πλέον να αποστέλλουν μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ειδοποιήσεις για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων και λοιπών εισοδημάτων που δικαιούνται οφειλέτες του Δημοσίου.