Latest News

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Έτσι σκότωσε ο χρυσαυγίτης Γ. Ρουπακιάς - Όλη η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα

Κατάθεση "φωτιά" από τον φίλο του Παύλου Φύσσα

Συγκλονίζει η κατάθεση ενός φίλου του Παύλου Φύσσα, ο οποίος τον είδε να πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη, Γιώργου Ρουπακιά. Διαβάστε όλα όσα ανέφερε στην κατάθεσή του ένας φίλος του...

Παύλου Φύσσα.


"Μου έδειξε τον δολοφόνο του και έπεσε αιμόφυρτος" κατέθεσε στους αστυνομικούς ο 28χρονος φίλος του Παύλου Φύσσα σχεδόν τρεις ώρες μετά την δολοφονία του 34χρονου μουσικού στην Αμφιάλη. Στις 03:20 τα ξημερώματα της της Τετάρτης υπαστυνόμος της Ασφάλειας Αττικής λαμβάνει κατάθεση από τον φίλο του θύματος.


«Είμαι άνεργος πρώην ηλεκτρολόγος και μένω στην Αμφιάλη Πειραιά. Την 23:15, μαζί με πέντε φίλους μου, πήγαμε για ποτό σε ένα κατάστημα-καφετέρια με την επωνυμία ‘Το μικρό’, αν θυμάμαι καλά, το οποίο βρίσκεται στην οδό Κεφαλληνίας στην Αμφιάλη Πειραιά, χωρίς να θυμάμαι τον αριθμό της οδού. Εκεί συναντήσαμε τους φίλου μου, Παύλο Φύσσα, την κοπέλα του Χ... και τον Γ..... και καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι με αυτούς.

Όπως μας ενημέρωσε ο Παύλος Φύσσας, πριν από περίπου μισή ώρα αυτός και ο Δ. είχαν λογομαχήσει με δύο άνδρες μέσα στο μαγαζί, χωρίς να μου πει για ποιο λόγο. Επίσης μου ανέφερε ότι ο ένας απο αυτούς τους άνδρες κάλεσε, μέσω τηλεφώνου, κάποιον και του ζήτησε να μαζέψει άτομα στο μαγαζί. Επειδή ο Φύσσας και Δ. δεν ήθελαν να κάτσουν κι άλλο στο μαγαζί και οι οκτώ σηκωθήκαμε από το τραπέζι και φύγαμε από το μαγαζί. Βγαίνοντας από την πόρτα του μαγαζιού, αντιλήφθηκα 15 περίπου άτομα τα οποία φορούσαν μαύρα ρούχα και δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους να είναι συγκεντρωμένοι μπροστά απο το σημείο που είχαμε παρκάρει τα οχήματά μας, στην οδό Μελά.

Επειδή φοβηθήκαμε , δεν κατευθυνθήκαμε προς τα οχήματά μας αλλά μεταβήκαμε πεζή στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, προκειμένου να αγοράσουμε μπύρες από κάποιο περίπτερο για να τις πιούμε, μέχρι να απομακρυνθούν από το σημείο τα ανωτέρω άτομα. Εκείνη τη στιγμή, είδα αλλά 15 περίπου άτομα να εμφανίζονται στην οδό Παναγή Τσαλδάρη από τα πέριξ στενά, τα οποία φορούσαν μαύρα ρούχα και κρατούσαν ορισμένοι εξ αυτών, κράνη στα χέρια τους.

Τα άτομα αυτά, μόλις μας αντιλήφθηκαν, άρχισαν να μας φωνάζουν: «Κότες! Ελάτε προς τα εδώ!» και κατευθύνθηκαν απειλητικά προς το μέρος μας. Εμείς τρέξαμε προς την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη και τα άτομα αυτά μας κυνήγησαν. Επτά με οκτώ περίπου άτομα εξ αυτών, κατάφεραν να πιάσουν τον Παύλο Φύσσα επί της οφού Τσαλδάρη στον αριθμό 58 ή 60, αν θυμάμαι καλά και άρχισαν να τον χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές, ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Η επίθεση διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα και κατόπιν, ο Φύσσας σηκώθηκε και τους ζήτησε το λόγο».

Στη συνέχεια ο 28χρονος περιγράφει τις κινήσεις του δράστη και την επίθεση στον φίλο του: «Εκείνη τη στιγμή, την 23:40 ώρα περίπου της 17-9-2013 αντιλήφθηκα ένα αυτοκίνητο, χρώματος ασημί, μάρκας NISSAN ALMERA, αν θυμάμαι καλά να κατευθύνεται προς το μέρος μας, από την αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Τσαλδάρη, δηλαδή από την οδό Γρ. Λαμπράκη προς την οδό Σαλαμίνος.

Το εν λόγω όχημα σταμάτησε στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, σε απόσταση πέντε περίπου μέτρων από το σημείο που βρισκόταν ο Φύσσας. Μέσα στο όχημα υπήρχε ένα άτομο, το οποίο το οδηγούσε, χωρίς να έχει συνοδηγό ή άλλους επιβάτες. Το άτομο αυτό κατέβηκε και αντιλήφθηκα ότι ήταν άνδρας, εύσωμος, κανονικής σωματικής διάπλασης, είχε σκούρα κοντά μαλλιά και φορούσε μαύρο μπλουζάκι και τζιν, καθώς η απόσταση που μας χώριζε ήταν πέντε περίπου μέτρα και στο σημείο υπήρχε επαρκής φωτισμός από τα φώτα των μαγαζιών που υπάρχουν εκεί, των οποίων τις επωνυμίες δεν γνωρίζω.

Το εν λόγω άτομο κατευθύνθηκε προς τον Παύλο Φύσσα και του επέφερε χτύπημα στο στήθος με αιχμηρό αντικείμενο που κρατούσε στο χέρι του, πιθανόν μαχαίρι. Ο φίλος μου έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, αφού μου έδειξε το εν λόγω άτομο και μου είπε: 
«Αυτός το έκανε». Το άτομο αυτό, αφού χτύπησε τον φίλο μου, επέστρεψε στο όχημα, επιβιβάστηκε σε αυτό, αλλά τον πρόλαβε να αποχωρήσει από το σημείο, τον σταμάτησαν και τον συνέλαβαν αστυνομικοί που είχαν καταφθάσει στο σημείο.

Στη συνέχεια καλέσαμε σταθμό ΕΚΑΒ, ο οποίος προσήλθε στο σημείο, παρέλαβε τον φίλο μου και τον μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου διαπιστώθηκε ότι ο φίλος μου ήταν νεκρός».