Latest News

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αναζητούν χρυσαυγίτες σε Λιμενικό και Αστυνομία

Εφόδους πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. σε τρία αστυνομικά τμήματα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, καθώς και στο Λιμενικό Σώμα.
 Οι έρευνες διενεργούνται...
  σε Νίκαια, Καμίνια και Ρέντη και σε άλλες περιοχές της Αθήνας στο πλαίσιο της γενικότερης έρευνας της Υπηρεσίας για τους «θύλακες» της Χρυσής Αυγής στα Σώματα Ασφαλείας. 

Η εντολή για την έφοδο δόθηκε και έπειτα από καταγγελίες για ύποπτη διαχείριση υποθέσεων ρατσιστικής βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής. 
Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση για τις συγκεκριμένες εφόδους και τα αποτελέσματά τους.

Στο μεταξύ, ήδη έχει δοθεί εντολή για ελέγχους στο Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, οι έρευνες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων είναι σε πλήρη εξέλιξη, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σχετική πληροφόρηση.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας απέστειλε διαβιβαστικό έγγραφο με θέμα την υποβολή δικογραφίας για τα συμβάντα στο Πέραμα, ενώ απέστειλε επίσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου χρονολογικό κατάλογο επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής τον οποίο του έδωσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Μανώλης Γλέζος.