Latest News

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σεραφείμ: Καλώ σε μονομαχία τον καθολικό Αρχιεπίσκοπο!!!


Παραλήρημα Σεραφείμ! - Καλεί τον καθολικό Αρχιεπίσκοπο σε «μονομαχία» με αγιασμούςΜιλάμε πως δεν υπάρχει ο μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ! Αυτή τη φορά, κάνει πρόταση για μονομαχία στον Αρχιεπίσκοπο καθολικών... 
Νικόλαο Φώσκολο! 
Σκοπός του πειράματος αυτού είναι - λέει-  ν' αποδείξει στους πιστούς πως «η Ορθοδοξία είναι η μοναδική αληθινή χριστιανική θρησκεία»! 

Ο Πειραιώτης μητροπολίτης κάνει μια πρόταση για αναμέτρηση - ανωτερων – δυνάμεων και μάλιστα δημόσια, μέσω του εξής πειράματος:


Θα αντλήσουν νερό από την ίδια βρύση σε δύο μέρη, θα τελέσουν την ιεροπραξία του αγιασμού και στη συνέχεια οι δύο αγιασμοί θα σφραγισθούν σε ασφαλές μέρος και μετά την πάροδο ενός μήνα θα ανοιχθούν. Μάλιστα ο Σεραφείμ - χωρίς να κρύβει τα λόγια του - συμπληρώνει έναν απαραίτητο όρο:
«Χωρίς βεβαίως ὁ ἐκλαμπρότατος κ. Φώσκολος νά προσθέση ἁλάτι, εἰς τό ὑπ’ αὐτοῦ ἁγιαζόμενο νερό», ενώ όταν οι αγιασμοί ανοιχθούν θα διαπιστωθεί «ὄχι λογικῶς, ἀλλά ὑπερφυσικῶς ποῖος εἶναι ὁ ἀληθής Χριστιανισμός καί ποῖον ὁ αἰώνος Θεός χαριτώνει διά τῶν ἀκτίστων Αὐτοῦ ἐνεργειῶν». Ο αγιασμός της Ορθόδοξης Εκκλησίας, λέει ο μητροπολίτης Σεραφείμ, θα ευωδιάζει, ενώ της Ρωμαιοκαθολικής θα μυρίζει άσχημα δηλαδή.
Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης, αναφέρει για το αποτέλεσμα του... πειράματος: «Ὁ Ἁγιασμός τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας παρά τήν προφανῆ ἀναξιότητά μου θά εὐωδιάζη ἄσηπος, ἐνῶ τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς θρησκευτικῆς κοινωνίας χωρίς τήν πρόσθεση ἅλατος θά ὄζη φρικωδῶς. Αυτή θα είναι η απάντηση του Πανάγιου Θεού» αναφέρει ο Σεραφείμ.
Σε ερώτηση της εφημερίδας Espresso για το εάν πιστεύει πως ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος θα δεχθεί, απαντά: «Δεν το νομίζω... Η πρόσκληση πάντως είναι διαρκείας».