Latest News

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μένουν μέχρι να φύγουν τα δικαστήρια του Πειραιά


"Πάγωσαν" προσωρινά οι διαδικασίες για τη μεταφορά των δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο του πρώην Κεράνη στο Δήμο Νίκαιας- Ρέντη. 
Αν και αρχικώς είχε προγραμματιστεί να γίνει μέσα ...
στο Σεπτέμβριο η "μετακόμιση" προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα τέλη του έτους για πρακτικούς λόγους.


Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά των δικαστηρίων Πειραιά εκτός πόλης θεωρείται δεδομένη. Αυτό τουλάχιστον ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου που συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των φορέων  
 που ενδιαφέρονται να παραμείνουν τα δικαστήρια εντός των ορίων της πόλης.  

Ο Β. Κορκίδης δήλωσε ότι «παρά τις συντονισμένες ενέργειες και προσπάθειες του ΕΒΕΠ με όλους τους φορείς της πόλης με σκοπό να αποτραπεί η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων του Πειραιά, στο πρώην κτήριο των καπναποθηκών «Κεράνη» στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη, δεν διαφαίνεται άμεσα να επιτυγχάνεται, λόγω έλλειψης μιας σοβαρής και κοινά αποδεκτής πρότασης.

Ο υπουργός επανέλαβε  ότι έχει ήδη αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί η επίσημη παραλαβή του κτηρίου εντός των ημερών και η μεταφορά των υπηρεσιών τους εκεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος χρόνου. Όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένως στο παρελθόν, η απομάκρυνση των Δικαστηρίων θα οδηγήσει την πόλη σε απαξίωση, ειδικά σε μια περίοδο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρά έργα υποδομής για τον Πειραιά.

Αν και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, έστω και την ύστατη στιγμή, το ΕΒΕΠ καλεί όλους τους φορείς που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν και να καταθέσουν μία ενιαία πρόταση, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα εκμετάλλευσης των αναξιοποίητων δημοτικών κτηριακών υποδομών, προκειμένου να παραμείνουν τα Δικαστήρια στην πόλη του Πειραιά».

@ Μάλλον έχουν καθυστερήσει, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για τα δικαστήρια που μένουν μέχρι να φύγουν από τον Πειραιά..