Latest News

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτός είναι 34χρονος που δολοφονήθηκε από Χρυσαυγίτη στην Αμφιάλη

Δολοφονία με πολιτικά κίνητρα στην Αμφιάλη - Ομολόγησε ο δράστης
Ο Παύλος Φύσσας (ή Killah P., όπως ήταν γνωστός λόγω της ενασχόλησής του με την hip hop μουσική) ανήκε στον αριστερό χώρο και ήταν γνωστός στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράσηΤο θύμα ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστός στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα τουλάχιστον...

10 ακροδεξιών.

 Ένας 45χρονος ακροδεξιός ομολόγησε τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα που σημειώθηκε στην οδό Π.Τσαλδάρη 60 στην Αμφιάλη λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Το αιματηρό επεισόδιο με έναν 34χρονο νεκρό σημειώθηκε επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στην Αμφιάλη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Το θύμα, o Παύλος Φύσσας, ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστός στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 45χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι, που ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο της ακροδεξιάς.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, τη Νίκαια και στο Σταθμό Λαρίσης. Παράλληλα, αναζητούνται και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Παύλος Φύσσας (ή Killah P., όπως ήταν γνωστός λόγω της ενασχόλησής του με την hip hop μουσική) βρίσκονταν με την παρέα του στην καφετέρια παρακολουθώντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού και είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον δράστη, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο 34χρονος με την παρέα του κινήθηκε προς την Π.Τσαλδάρη, όπου είχε σταθμεύσει το δίκυκλο του, όπως αναφέρουν οι ίδιες μαρτυρίες. Εκεί του είχε στήσει «ενέδρα» ο 45χρονος μαζί με άλλα άτομα με μαύρες μπλούζες και τότε του επιτέθηκαν.
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο Παύλος Φύσσας τραυματίστηκε από μαχαίρι στο στήθος και μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.
Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποδείξει στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο της συμπλοκής.
Στον τόπο της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα από τον αντιφασιστικό χώρο, ενώ προγραμματίζεται αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 το απόγευμα.

Ο 45χρονος δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πειραιά.