Latest News

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Μια φωτογραφία,1.000 ευρώ!

Αυτή η φωτογραφία μπορεί να μοιάζει αναμνηστική και λιγάκι στημένη, αλλά δεν είναι τυχαία και καθόλου φθηνή, μιας και κόστισε περί τα 1.000 ευρώ! 
Τόσο είναι...
τουλάχιστον το ποσό που έχει προϋπολογιστεί για τη διοργάνωση της ημερίδας: «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» που φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. 

Αν σκεφθεί κανείς πως ο χώρος παραχωρήθηκε δωρεάν, τότε δύσκολα μπορείς να καταλάβεις που θα μπορούσε να δαπανηθούν τα χίλια ευρώ. (Στο μπουφέ ίσως, αλλά πόσους κφέδες ήπιαν οι άνθρωποι;)
 
Ωστόσο θα μπορούσε να πεις χαλάλι, αν η ημερίδα είχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αλλά μια ματιά στο δελτίο τύπου του Δήμου Πειραιά, αρκεί να καταλάβεις ότι η διοργάνωση είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, όσο έχει μια εκδήλωση με τους βασικούς ομιλητές να είναι εκτός θέματος! Χωρίς στοιχεία μίλησαν καθόλου ή ελάχιστα για τη διαφάνεια, ενώ επικεντρώθηκαν στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής!
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος θα μπορούσε να παρουσίασει κάποια έρευνα για τη διαφάνεια στην ΤΑ, προτίμησε να επαναλάβει τις αλλαγές που μελετά να κάνει στο εκλογικό νόμο για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.  Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου, ο αρμόδιος υπουργός έκανε εκτενή αναφορά στη Χρυσή Αυγή.
Το ίδιο έκανε και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος. Φάνηκε όμως να είναι τόσος χαρούμενος για τη διοργάνωση της ημερίδας, ώστε λέμε να μην γράψουμε τίποτα περισσότερο γιατί τότε θα του το χαλάσουμε και δε θέλουμε!
@Καλά, δεν κάνουμε ή μήπως το κάναμε ήδη; 
Απλά δεν ξέρουμε αν μια φωτογραφία, αξίζει 1.000 ευρώ!