Latest News

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Επιχείρηση "Τερψιχόρη" στην πλαζ της Φρεαττύδας


Αντιμέτωπη με τις μπουλντόζες του Δήμου Πειραιά βρέθηκε σήμερα το πρωί η "Τερψιχόρη", ο πολιτιστικός σύλλογος που βρίσκεται στην πλαζ ...
της Φρεαττύδας. 
Η επιχείρηση κατεδάφισης με κωδικό "Τερψιχόρη" πραγματοποιήθηκε 
με το γκρέμισμα των αυθαιρέτων εγκαταστάσεων στην παραλία της πόλης.  
Από νωρίς το πρωί τα συνεργεία του Δήμου Πειραιά  έπιασαν δουλειά και σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία και τις άλλες  αρμόδιες υπηρεσίες και ξήλωσαν τις εγκαταστάσεις του πολιτιστικού συλλόγου.  

Σύμφωνα με το Δήμο, ο στόχος ήταν "να μπει τέλος στην παρανομία και στην παραβατικότητα, που για χρόνια λειτούργησε σαν κράτος εν κράτει, στην παραλία της Φρεαττύδας".

Από την πλευρά τους, μέλη του συλλόγου κατήγγειλαν ότι τα συνεργεία του Δήμου προκάλεσαν φθορές σε πέτρες του αρχαίου τείχους, ενώ υποστήριξαν πως αν και ζητήθηκαν χαρτιά για την κατεδάφιση δεν παρουσιάστηκαν, ενώ  ο Δήμος απειλούσε με αυτόφωρο και την αστυνομία.
Ο Σύλλογος πραγματοποιούσε το καλοκαίρι δωρεάν προβολές ταινιών και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ στην ίδια παραλία διοργανώνονταν συναυλίες με ελεύθερη είσοδο από το Δήμο Πειραιά και τον ιδιώτη που εκμεταλλεύεται την πλαζ. 

@Φαίνεται πως δεν μπορούσαν να συνυπάρξουν στην ίδια πλαζ και χρειάστηκε να γίνει η επιχείρηση κατεδάφισης με τον κωδικό "Τερψιχόρη" στην παραλία της Φρεαττύδας....