Latest News

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Νέα "ναυμαχία" στην πλαζ της Φρεαττύδας



Με ένα ακόμη επεισόδιο συνεχίστηκε το σίραλ  με τίτλο " Η ναυμαχία" στην πλαζ της Φρεαττύδας". 
Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος καταγγέλλεται πως έκοψε ...

το ρεύμα του Συλλόγου

«Τερψιχόρη» στην παραλία της Φρεαττύδας, προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι θα προχωρήσει στην κατεδάφιση των κτισμάτων όλων των Συλλόγων που λειτουργούν στην παραλία του Πειραιά. Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει το «Λιμάνι της Αγωνίας» υποστηρίζοντας πως ο δήμαρχος καλύπτει διάφορες παρανομίες που έχουν γίνει στην πλαζ της Φρεαττύδας.


Συγκεκριμένα, το «Λιμάνι της Αγωνίας» αναφέρει τα εξής:



«Το πρωί της Πέμπτης  22/8  κατόπιν σχετικής  εντολής του κ. Δημάρχου, οι αντιδήμαρχοι κ. Ρέππας και κ. Καψοκόλης προέβησαν στη διακοπή της ηλεκτροδότησης του Συλλόγου «Τερψιχόρη» στην παραλία της Φρεαττύδας, ενώ το προηγούμενο  βράδυ, κατά την έναρξη της συναυλίας  του Δήμου στην ίδια παραλία, ο κ. Δήμαρχος προανήγγειλε από μικροφώνου την κατεδάφιση στο προσεχές διάστημα των κτισμάτων όλων των Συλλόγων που λειτουργούν εκεί. 

Οι κινήσεις αυτές του κ. Δημάρχου συμπίπτουν με την έναρξη λειτουργίας στην πλαζ Φρεαττύδας "αναψυκτηρίου" από τον ίδιο επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται  το "αναψυκτήριο" στην πλαζ  Βοτσαλάκια από πολλών ετών.

Τρία χρόνια μετά την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής και αφού έχει επανειλημμένα παραστεί σε εκδηλώσεις των Συλλόγων αυτών - σε πολλές από τις οποίες ο Δήμος συμμετείχε ως συνδιοργανωτής - ο κ. Δήμαρχος τώρα επικαλείται την ανυπαρξία πολεοδομικής αδείας για τα οικήματά τους, τα οποία οι προκάτοχοί του στο δημαρχιακό αξίωμα παραχώρησαν για χρήση στους δύο αναγνωρισμένους τοπικούς εξωραϊστικούς, αθλητικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους "Διογένης" και "Τερψιχόρη" και  στον πανελλήνιο "Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων". 




Είναι τυχαίο ότι τώρα, με την εγκατάσταση στην πλαζ  Φρεαττύδας του επιχειρηματία (ο οποίος μάλιστα έχει τοποθετήσει στην είσοδό της 24ωρη φρουρά ‘φουσκωτών’ και ηλεκτρονική μπάρα ελέγχου εισόδου αυτοκινήτων), ο κ. Δήμαρχος επιδιώκει τη διακοπή λειτουργίας των Συλλόγων της παραλίας, παρά τον κοινωφελή και εθελοντικό χαρακτήρα τους και παρά  τις  αναρίθμητες περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες δεκαετιών, στις οποίες έχουν συμμετάσχει και συμμετέχουν χιλιάδες Πειραιώτες και Πειραιώτισσες;



Μήπως ‘ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα;’

Και τι κάνει ο κ. Δήμαρχος - ο οποίος τώρα κόπτεται για τη νομιμότητα των παλαιών οικημάτων των Συλλόγων - για να αποκαταστήσει τη νομιμότητα η οποία παραβιάστηκε μόλις προ μηνός, όπως προκύπτει από το κοινοποιηθέν και  στο Δήμο υπ’αρ. πρωτ. 132314/68387/7108/24.7.2013 έγγραφο της ΚΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σύμφωνα με το οποίο ο επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται τα δύο «αναψυκτήρια» στις παραλίες ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ και ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ  έχει προβεί  σε σωρεία παράνομων κατασκευών;

Ζητάμε επομένως από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκο να συνεχίσει να στηρίζει την κοινωφελή λειτουργία και τις εκδηλώσεις των Συλλόγων της Φρεαττύδας και να προβεί αμέσως δια των υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά στις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αποξήλωση των παράνομων κατασκευών και στα δύο "αναψυκτήρια", γνωστοποιώντας παράλληλα στον πειραϊκό λαό με ποιο τρόπο οι δύο αυτές επιχειρήσεις  ηλεκτροδοτούνται και  υδροδοτούνται .

Ζητάμε ακόμη από τον κ. Δήμαρχο αλλά και από το αρμόδιο Α.Τ. Καλλίπολης να συμμορφωθούν με την από 24/8/2013 εισαγγελική παραγγελία, με την οποία παραγγέλλεται η διαπίστωση  της  παραβίασης από τον επιχειρηματία της  υποχρέωσής του να κλείνει το "αναψυκτήριο" στην παραλία της Φρεαττύδας με τη δύση του ηλίου - όπως προβλέπει η σχετική Υπουργική Απόφαση - και  να υποχρεώσουν  την επιχείρηση σε συμμόρφωση.

Αν αυτά όλα δε συμβούν, τότε  ο πειραϊκός λαός εύλογα θα θεωρήσει  ότι  οι δύο επιχειρήσεις έχουν την κάλυψη από τις δημοτικές και αστυνομικές υπηρεσίες  και προσωπικά από τον κ. Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, στην παράβαση του νόμου και των υπουργικών αποφάσεων».

@ Προσεχώς έρχεται και το νέο επεισόδιο από το σίριαλ με τίτλο "Η ναυμαχία στην πλαζ της Φρεαττύδας"...