Latest News

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Φωτογραφικός ο διαγωνισμός για τη θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή;


Yποψίες ότι είναι στημένος ο διαγωνισμός για την επιλογή του καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, διατυπώνει η ιστοσελίδα pireas2day.gr. Όπως αποκαλύπτει, ενώ ο διαγωνισμός βρισκόταν σε...
εξέλιξη πειραικό site  ανέφερε πως ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος έχει καταλήξει στον Τάκη Τζαμαργιά για τη θεση του καλλιτεχνικού Διευθυντή. 

Γράφει το Pireas2day.gr:


Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στον Δήμο Πειραιά σε σχέση με το πρόσωπο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, που χρήζουν διευκρινίσεων. Συγκεκριμένα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη από τον Οργανισμό Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης (ΟΠΑΝ) του Δήμου η...διαδικασία για την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή εμφανίστηκε δημοσίευμα στο Portnet.gr, το οποίο δεν διαψεύστηκε ποτέ και έφερε τον δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο να έχει καταλήξει στο πρόσωπο του σκηνοθέτη του Εθνικού Τάκη Τζαμαργιά για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή!

Το θέμα δημιουργεί μείζον θέμα αξιοπιστίας της διαδικασίας, που ξεκίνησε στις 2/8 ο ΟΠΑΝ με την δημοσίευση της Προκήρυξης Πρόσληψης Καλλιτεχνικού Διευθυντή Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (για να την δείτε ολόκληρη πατήστε εδώ), η οποία έθετε προθεσμία 15 ημερών για την υποβολή αιτήσεων και βιογραφικών για την συγκεκριμένη θέση. Μάλιστα ορίζεται ότι η επίλογή θα γίνει στις 25/8!...

Ωστόσο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία το πειραϊκό σάϊτ portnet.gr στις 8/8 έγραφε τα εξής:

«Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Portnet.gr ο ίδιος ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έχει καταλήξει στο πρόσωπο του γνωστού σκηνοθέτη του Εθνικού Θεάτρου Τάκη Τζαμαργιά για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του «νέου» Δημοτικού» (για να δείτε την ανάρτηση πατήστε εδώ).

Ο Δήμος τήρησε σιγή ιχθύος, ουδέποτε διέψευσε το δημοσίευμα και το σάϊτ επανήλθε στις 12/8 και ενώ ακόμα δεν είχε εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων γράφοντας ότι «ισχύει η πληροφορία στην οποία έχει αναφερθεί το Portnet.gr ότι ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς αναμένεται να αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή».

Τελικά, η διαδικασία επιλογής του ΟΠΑΝ ήταν για τα… μάτια;

Σε ιδιώτες οι βασικές λειτουργίες του Δημοτικού Θεάτρου

Στο μεταξύ, βρίσκονται σε εξέλιξη 3 διαγωνισμοί του ΟΠΑΝ για την ανάθεση σε ιδιώτες των βασικών λειτουργιών του νέου Δημοτικού Θεάτρου, που αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο.
Συγκεκριμένα, έχει προσδιοριστεί να διεξαχθούν στις 30/8 τρεις μειοδοτικοί διαγωνισμοί με τα εξής αντικείμενα:

1.      Για παροχή υπηρεσιών ασφάλειας και καθαριότητας των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά προϋπολογισμού έως 60.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Όπως ορίζεται αντικείμενο της παρούσας προκήρυξης είναι η επιλογή αναδόχου για την Ανάθεση υπηρεσιών λειτουργίας ασφάλειας και καθαριότητας των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

2.    Για την λειτουργία και συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά έως 40.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

3.    Για την παροχή υπηρεσιών ταξιθεσίας και έκδοσης εισιτηρίων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά προϋπολογισμού έως 40.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ