Latest News

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Στον αέρα η νέα σχολική χρονιά...

http://i0.wp.com/fouit.gr/wp-content/uploads/2013/08/%CE%9F-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC.jpgΠολεμικό κλίμα επικρατεί μεταξύ ΟΛΜΕ και κυβέρνησης εν όψει της απόφασης των εκπαιδευτικών για κινητοποιήσεις στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Το υπουργείο Παιδείας αφήνει...
να εννοηθεί ότι οι καθηγητές θα επιστρατευθούν εφόσον προχωρήσουν σε κινητοποίηση διαρκείας. Η ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει για τη λήψη απόφασης την Πέμπτη, ενώ στο πλευρό των καθηγητών φαίνεται ότι τάσσονται οι δάσκαλοι και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν κατέληξε σε πρόταση για τη διάρκεια των κινητοποιήσεων κατά τη συνεδρίασή του χθες, Τρίτη, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί την Πέμπτη.


Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας υπήρξαν ουσιαστικά δύο προτάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις: Οι παρατάξεις των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων και των Παρεμβάσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πρότειναν πενθήμερη απεργία από τις 16 Σεπτεμβρίου. Προτάσεις για 48ωρη απεργία -με μικροδιαφορές- πρότειναν οι παρατάξεις της ΠΑΣΚ, της ΔΑΚΕ και του ΠΑΜΕ.
Την τελική απόφαση για τις απεργίες πάντως θα κληθούν να τις πάρουν οι τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ) που θα συνεδριάσουν στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί στις 9 του μήνα η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Την ίδια ώρα, η Διδασκαλική Ομοσμονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), που χθες συνεδρίασε για να συγκροτηθεί σε σώμα, έχει προγραμματίσει νέα συνεδρίαση σήμερα, Τετάρτη, προκειμένου να λάβει απόφαση για συντονισμό των κινητοποιήσεων με την ΟΛΜΕ.

Εν όψει των αποφάσεων αυτών, η ΔΟΕ συναντάται με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στις 15:00 σήμερα, Τετάρτη, προκειμένου «να τεθούν προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο της εκπαίδευσης (καθυστέρηση αποσπάσεων, μετατάξεις, αδιοριστία, προσλήψεις αναπληρωτών, υποχρηματοδότηση) και θα απαιτηθούν απαντήσεις και λύσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την άμεση αντιμετώπισή τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ), οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι «για να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα που σαρώνει το χώρο της εκπαίδευσης πρέπει να συμπτυχθεί ένα ενιαίο πανεκπαιδευτικό μέτωπο». Η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει από τα πρωτοβάθια σωματεία της να αποφασίσουν για συντονισμό δράσης με την ΟΛΜΕ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος κρατά επί του παρόντος χαμηλούς τόνους, αλλά έχει διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να τεθούν σε ομηρία οι μαθητές και οι γονείς.