Latest News

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Άλλο ορισμός, άλλο διαγωνισμός...

Πολύς λόγος γίνεται για τη διαδικασία επιλογής του νέου καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ήδη λέγονται πολλά και διάφορα, αλλά η ουσία είναι ο "διαγωνισμός" ήταν τελικά...
ορισμός! 
Από την στιγμή που διέρρευσε το όνομα πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία, δεν χωράει άλλη λογική συζήτηση. Φυσικά το θέμα δεν είναι αν κάποιος είχε την πληροφορία κι έγραψε λίγες μέρες νωρίτερα το όνομα του ...μελλοντικού καλλιτεχνικού διευθυντή, αλλά το γεγονός ότι με τον τρόπο αυτό αποκαλύφθηκε ότι ο διαγωνισμός ήταν φωτογραφικός και στημένος, πλήττοντας την αξιοπιστία της όλης διαδικασίας επιλογής του καλλιτεχνικού Διευθυντή. 
 Για παράδειγμα είναι άλλο πράγμα ένα site να γράψει τι λέει το ρεπορτάζ για το ποια πρόσωπα ακούγονται ότι θα ορίσει αντιδημάρχους ο δήμαρχος και είναι άλλο να δημοσιοποιήσεις πριν ξεκινήσει ο διαγωνισμός τα ονόματα όσων επιλέχτηκαν για τις 215 προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας.  
Αυτό είναι σαφές, αλλά κάποιοι κάτω στο λιμάνι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ποια είναι η διαφορά του διαγωνισμού με τον ορισμό και συνεχίζουν να προσπαθούν να πείσουν ότι όλα έγιναν ωραία και καλά!
@ Ε, λοιπόν, αποδείχθηκε ότι δεν έγιναν...