Latest News

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Αρχίζει η απολογία του Ακη Τσοχατζόπουλου


Με την απολογία του Ακη Τσοχατζόπουλου μπαίνει στην τελική ευθεία η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για τα περιουσιακά στοιχεία του... πρώην υπουργού.

Στη βραδιά των Ιμίων και σε όσα συζητήθηκαν μεταξύ του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του ιδίου, ως υπουργού Άμυνας, θα αναφερθεί με λεπτομέρειες ο κατηγορούμενος. 

Την ίδια ώρα η υπόθεση Τσοχατζόπουλου επανέρχεται στο προσκήνιο με γερμανική έρευνα «μίζες» 18 εκατ. ευρώ.

Την υπόθεση με τις «μίζες» για τα γερμανικής κατασκευής υποβρύχια, που προμηθεύτηκε η Ελλάδα, επαναφέρει στο προσκήνιο η σχετική έρευνα των γερμανικών αρχών, που πραγματοποιήθηκε σε κοινή εταιρεία των ομίλων EADS και ThyssenKrupp καθώς και στα γραφεία της Rheinmetall στη Γερμανία.

Οι εν λόγω εταιρείες θεωρούνται ύποπτες για δωροδοκία σε σχέση με συμβάσεις εξοπλισμού ελληνικών υποβρυχίων, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του κρατικού εισαγγελέα στη Βρέμη.
Στην Αtlas Electronic, κοινή εταιρεία των δύο ομίλων και την Rheinmetall Defence Electronics έγιναν έρευνες, καθώς θεωρούνται ύποπτες για δωροδοκία ύψους 18 εκατ. ευρώ και για φοροδιαφυγή, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung.

H ΕΑDS και ThyssenKrupp επιβεβαίωσαν την έρευνα στην κοινή εταιρεία τους, την οποία αγόρασαν από την ΒΑΕ Systems.

Η Rheinmetall δεν έκανε κάποιο σχόλιο, αλλά, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, τον οποίο επικαλείται η Sueddeutsche Zeitung, αρνείται τις κατηγορίες.