Latest News

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Πως (δεν) επιλέχτηκε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής

Πολλά μυστήρια έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστά σχετικά με τον τρόπο επιλογής του καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο προγραμματίζεται να επαναλειτουργήσει στις... 21 Σεπτεμβρίου. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ Γιώργο Σιγάλα την τελική επιλογή έκανε μια τριμελής επιτροπή από τον Οργανισμό, προκαλώντας ποικίλα σχόλια από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Σταθάκη από την "Συμμαχία στον Πειραιά", κανείς δεν γνώριζε για την ύπαρξη αυτής της επιτροπής, η οποία υποτίθεται πως επέλεξε τον καλλιτεχνικό Διευθυντή. 
Μάλιστα οι δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της δημοτικής αρχής όσο και των υπολοίπων συνδυασμών ρωτούσαν ο ένας τον άλλον ποιοι απαρτίζουν την επιτροπή...
Πάντως όπως μας μετέφεραν ο Γιώργος Σιγάλας αμήχανα αρκέστηκε να δηλώσει πως όλα τα ονόματα είναι ανηρτημένα στο διαδίκτυο. 
Απλά να θυμίσουμε πως από τις 8 Αυγούστου -πριν καν ξεκινήσει ο διαγωνισμός- πειραικό site έγραψε πως επιλογή της δημοτικής αρχής είναι ο Τάκης Τζαμαργιάς.
(Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 13 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 25 Αυγούστου). 
 Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής, η πληροφορία δεν προέρχονταν από το δημαρχείο, αλλά ο δημοσιογράφος είχε...μαντικές ικανότητες!  
Ή απλά ο διαγωνισμός ήταν φωτογραφικός και στημένος, η επιλογή αποφασισμένη από πριν και η δημοσιοποίηση αποκάλυψε την όλη μεθόδευση της δημοτικής αρχής...
@Όλα τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι και δεν πείθουν κανέναν ότι η όλη διαδικασία έγινε με αξιοκρατία...