Latest News

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Ρεζίλι διεθνώς με το μπλακ άουτ στη Σαντορίνη


Τα φαναράκια επιστρατεύτηκαν για να μπορέσουν οι τουρίστες της Σαντορίνης να πάρουν το δείπνο τους μετά το νέο χθεσινό μπλακ άουτ

Νέο μπλακ άουτ βύθισε ξανά στο σκοτάδι τη Σαντορίνη τον Δεκαπενταύγουστο και θεωρείται πλέον ότι ο διασυρμός του κορυφαίου τουριστικού προορισμού της Ελλάδας θα είναι...
δεδομένος.
Την ώρα που κάτοικοι, επιχειρηματίες και τουρίστες έκαναν υπομονή για τρίτη ημέρα πιστεύοντας ότι το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης του νησιού θα λυνόταν οριστικά.

Τα αίτια του μπλακ άουτ δεν είχαν αποσαφηνιστεί μέχρι αργά χθες το βράδυ. Οι πρώτες πληροφορίες από τη ΔΕΗ ανέφεραν ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από απότομη αυξομείωση της τάσης σε έναν πυκνωτή.
  Η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης άρχισε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ, αλλά πλέον κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Μετά και το χθεσινοβραδινό φιάσκο οι κάτοικοι άρχισαν να χάνουν την υπομονή τους με τη ΔΕΗ, καθώς διαπιστώνουν ότι στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης θα αργήσει ακόμα περισσότερο.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της επιχείρησης ότι το πρόβλημα θα λυνόταν το αργότερο μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, οι διακοπές ρεύματος συνεχίστηκαν ολόκληρη τη χθεσινή ημέρα προκαλώντας τον εκνευρισμό των κατοίκων. Η οργή τους έγινε ακόμα μεγαλύτερη μετά την παραδοχή των αρμοδίων της ΔΕΗ ότι δεν μπορούν να τηρήσουν το πρόγραμμα των δίωρων διακοπών ρεύματος. Ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Χθες οι εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος και ύδρευσης συνεχίστηκαν σε όλες τις περιοχές του νησιού. Στα Φηρά και στην Οία ήταν συγκριτικά μικρότερης διάρκειας, λόγω της τουριστικής σημασίας τους, αλλά σε άλλες περιοχές παρατηρήθηκαν διακοπές που έφτασαν συνολικά τις πέντε ώρες.

 Πάντως ο τουρισμός  έχει υποστεί σοβαρό χτύπημα και αναμένεται κύμα ακύρωσης κρατήσεων.