Latest News

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

«Ξεκινάμε από την αρχή» για τη νέα ΑΕΚ

Μελισσανίδης: «Ξεκινάμε από την αρχή»... για τη νέα ΑΕΚΜε σύνθημα τη φράση "Ξεκινάμε από την αρχή..." ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέπτυξε το πλάνο του για τη νέα ΑΕΚ, λέγοντας πως "η δική μας ΑΕΚ δεν χρειάζεται ιδιοκτήτες...

Πριν να πάρει τον λόγο ο Δημήτρης Μελισσανίδης η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Αγγελική Αρκάδη, παρουσίασε τη διοικούσα επιτροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος καθώς και όλο το ποδοσφαιρικό επιτελείο.
Στη συνέχεια και αφού προβλήθηκε ένα εντυπωσιακό video με την ιστορία της ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης,  υποστήριξε:
"Είναι ένα νέο και δύσκολο ξεκίνημα, από το μηδέν. Ένα ξεκίνημα με την ΑΕΚ στην Γ' Εθνική. Από την μια υπάρχει πίκρα από αυτή την εξέλιξη. Όσοι συμμετέχουμε είναι πάνω απ' όλα οπαδοί. Για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Διάβασα στον Τύπο διάφορα, πως ο Μελισσανίδης πήρε τζάμπα την ΑΕΚ στην Γ' Εθνική. Κανένας Μελισσανίδης δεν πήρε καμία ΑΕΚ. Η δική μας ΑΕΚ είναι τόσο μεγάλη που δεν χρειάζεται ιδιοκτήτες. Η μεγάλη ΑΕΚ γεννήθηκε πριν από εμάς και θα ζει μετά από εμάς. Ιδιοκτήτες και μεγαλομετόχους έχουν μόνο εταιρίες και όχι οι ιδέες.
Εγώ και η ομάδα μου έχουμε δύο στόχους. Θέλουμε να γίνουν όλα κατά τρόπο ιδανικό. Να στηριχθούμε στα δικά μας παιδιά, με προτεραιότητα στον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Μια ΑΕΚ που θα εξαρτάται από τον κόσμο της και δεν θα εξαρτάται από κανέναν. Κάτι που διαθέτει κανείς άλλος σύλλογος σ' αυτή τη χώρα. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ιδέα όπως είπε και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Έχει δίκιο. Γι' αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε.
Θα φτιάξουμε παλάτι στη Νέα Φιλαδέλφεια...
Δεύτερος στόχος είναι να χτίσουμε το σπίτι μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί όπου έζησαν γενιές και γενιές, που ζήσαμε χαρές. Θα είναι ένα παλάτι, για τον αθλητισμό, την ιστορία, τον πολιτισμό. Θα υπάρξει ένα μουσείο για την ΑΕΚ και την προσφυγιά. Γι' αυτούς τους δύο στόχους μπαίνω εγγυητής και μπροστάρης. 
Η δική μας ΑΕΚ δεν ανήκει σ' έναν. Αλίμονο σε όποιον πίστεψε πως ΑΕΚ είναι μόνο ένας. Έχουμε ανάγκη την ενότητα και την συσπείρωση από τον κόσμο.
Για πρώτη φορά δεν χρειαζόμαστε διαρκείας για να πάρουμε εντυπωσιακές μεταγραφές. Είναι σημαντική η συσπείρωση. Είναι η απόδειξη πως υπηρετούμε τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας. Η πρώτη μάχη πρέπει να κερδηθεί. Κάθε κάτοχος διαρκείας, θα γίνεται μέλος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Είναι απαράδεκτο να βγαίνει ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής από 500 μέλη. Δεν μιλάμε για ελεημοσύνη, αλλά για συμμετοχή και συσπείρωση. Όπως συμβαίνει στις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου. Στον κόσμο μας μιλάω σήμερα. Είναι ιστορική αφετηρία μετά το 1924.
Διαπιστώνω πως πολλοί ασχολούνται με το νέο ξεκίνημα της ΑΕΚ και παρατηρώ πανικό. Μην ανησυχούν. Είμαστε στην αρχή και στην ΑΕΚ δεν θα χαριστεί τίποτα. Το μόνο που διαθέτουμε είναι
οι άνθρωποι δίπλα μου, η ιστορία της. Είναι δυνατόν να φοβούνται αυτά τα τρία γράμματα (ΑΕΚ). Όταν επιστρέψουμε θα σας το πω εγώ πρώτος".