Latest News

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Επί ποδός πολέμου οι εργαζόμενοι στους Δήμους

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20121121/low/assets_LARGE_t_420_54133177.JPG
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΛΕΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ!

Σε 24ωρη απεργία προχωρά τη Δευτέρα η Δημοτική Αστυνομία στο δήμο Αθηναίων, ενώ για την ίδια ημέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος...
της βάρδιας. Ήδη συνεδριάζουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, ενώ θέμα κινητοποιήσεων αναμένεται να τεθεί το απόγευμα και από το Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου Αθηναίων. Επίσης, για αύριο στις 6 το απόγευμα έχει συγκληθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΚΕΔΕ, στο οποίο αναμένεται να παραβρεθούν εκπρόσωποι και από τη Δημοτική Αστυνομία, αλλά και από το Σύλλογο Εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων.  Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, σε διαθεσιμότητα θα βγουν οι περίπου 3.700 Δημοτικοί Αστυνομικοί και οι 3.000 περίπου σχολικοί φύλακες.
Οι εργαζόμενοι μιλούν  για ανατροπή των έως πρότινος δεδομένων, αφού «μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας βρίσκονταν οι συμβασιούχοι, οι δημοτικές επιχειρήσεις, οι αορίστου χρόνου και μετά οι μόνιμοι. Αυτή τη στιγμή όλα ανατρέπονται και μπαίνουμε σε διαθεσιμότητα και απολύσεις από το μόνιμο προσωπικό. Διότι από όσους μπουν σε διαθεσιμότητα, ένα ποσοστό θα απολυθεί. Ειδικά για τη Δημοτική Αστυνομία οι πληροφορίες μιλούν για 20%-30% απολύσεις.
Ήδη έχει γίνει συζήτηση στο πρόσφατο παρελθόν για μείωση προσωπικού στους 20-30 υπερχρεωμένους δήμους. Όμως και αυτό δεν προβάλλεται μέχρι στιγμής στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων. Φαίνεται να επιλέγονται και πάλι οι οριζόντιες μειώσεις. Από τα στατιστικά στοιχεία ότι μέχρι το 2015 θα έχουν φύγει 175.000 ίσως και περισσότεροι με συνταξιοδότηση.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, " το θέμα δεν είναι οικονομικό. Είναι ο «τσακουμπάς» της τρόικας να σπάσει η μονιμότητα στην Ελλάδα, να καταρριφθεί το ταμπού της νομιμότητας. Δεν υπάρχει καμία οικονομική ωφέλεια. Αντιθέτως, υπάρχει απώλεια. Διότι πιο πολύ κερδίζουμε από ενεργούς οικονομικά υπαλλήλους, παρά από συνταξιούχους. Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα".