Latest News

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Χωρίς κάγκελα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά- Αρνητικό το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που το «Reportaz Net» αναδείκνυε το θέμα της ελλιπούς φύλαξης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Παράνομοι, παραβατικοί αλλά και...
διάφοροι που επιδίδονται στο χόμπι του skateboard έκαναν –και εξακολουθούν να κάνουν- κατάληψη καθημερινά στον αύλιο χώρο του ανακαινισμένου Θεάτρου. 
Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος σε παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο είχε δηλώσει πως θα ζητήσει από το υπουργείο Πολιτισμού με συμπληρωματικό προϋπολογισμό να αναλάβει τον φωτισμό και την δημιουργία κιγκλιδώματος υψηλής αρχιτεκτονικής για να προστατεύεται ο χώρος. «Ασφαλώς το Δημοτικό Θέατρο δεν προσφέρεται για skateboard και άλλες παράτυπες δραστηριότητες» είχε πει ο δήμαρχος Πειραιά. 
Η δημοτική αρχή ζήτησε την τοποθέτηση κιγκλιδώματος ύψους 1,35 μέτρων σε απόσταση 15 μέτρων από την κύρια όψη και σε απόσταση 5 μέτρων από τις δύο πλαϊνές πλευρές του μνημείου. 
Ωστόσο το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων απέρριψε την τοποθέτηση κιγκλιδώματος με το σκεπτικό ότι θα απομονώνει το Θέατρο από την κοινωνία. 
Μάλιστα πενταμελής επιτροπή διενήργησε αυτοψία με τις απόψεις των μελών να είναι διχασμένες
ως προς την αναγκαιότητα ή μη τοποθέτησης κιγκλιδώματος.
Η πλειοψηφία τους όμως κατέληξε στην άποψη ότι το θέατρο ανήκει στους πολίτες του Πειραιά και ο χώρος πρέπει να παραμείνει ανοιχτός στο κοινό, προσθέτοντας ότι η έναρξη λειτουργίας του μετρό και ο φωτισμός του χώρου θα συμβάλουν στη μείωση της παραβατικότητας.