Latest News

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΓΚΑΛΟΠ: Μάχη ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, εκτός βουλής η ΔΗΜΑΡ


Δημοσκόπηση VPRC: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ
Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει νέα δημοσκόπηση, ενώ εκτός Βουλής φαίνεται να μένει η ΔΗΜΑΡ που σημειώνει μεγάλη πτώση μετά την αποχώρησή της από την...

τρικομματική κυβέρνηση.
Στη νέα δημοσκόπηση της VPRC για το tvxs.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,5% ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 28% στην πρόθεση ψήφου και την εκτίμηση εκλογικής επιρροής. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 14,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, το ΠΑΣΟΚ 7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%. Σύμφωνα με τη VPRC, η ΔΗΜΑΡ μένει εκτός Βουλής, αφού συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 2,5%. Το ποσοστό των υπόλοιπων κομμάτων που εντάσσονται στην κατηγορία «άλλο κόμμα» φτάνει το 6,5%.
Από τα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης ξεχωρίζουν η παρακολούθηση της διαδικτυακής ΕΡΤ από ένα πολύ σημαντικό αριθμό πολιτών (1.650.000 εκτιμάται με την αναγωγή στον πληθυσμό) καθώς και η πεποίθηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ερωτηθέντων ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές (ποσοστό 59%) και επομένως η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία. Εντυπωσιακό είναι, επίσης, ότι μόλις το 9% δηλώνει ικανοποιημένο από την σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Διχασμένη, τέλος, είναι η άποψη των πολιτών για το αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε σωστά ή λάθος να στηρίξει την κυβέρνηση (39% σωστά, 39% λάθος). Mε την στάση Κουβέλη διαφωνούν οι περισσότεροι (44% λάθος, 35% σωστά) και αυτό φαίνεται και από την πρόθεση ψήφου.