Latest News

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

“Θρίλερ” με την έκρηξη σε πολυκατοικία στη Λάρισα


Έκρηξη μυστήριο μεγάλης ισχύος και με τεράστιες υλικές ζημιές σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα αναστατώνοντας μεγάλο τμήμα του κέντρου της πόλης. Η έκρηξη σημειώθηκε στο υπόγειο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά, στη...συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, και ο θόρυβος ήταν τόσο εκκωφαντικός ώστε έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη συνοικία υποχρεώνοντας τους κατοίκους να βγουν έντρομοι από τα σπίτια τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εν λόγω πολυκατοικία μένει εισαγγελέας η οποία είχε ασχοληθεί με την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων. Ωστόσο, να σημειωθεί πως την ώρα της έκρηξης δε βρισκόταν στο σπίτι της καθώς έλειπε με άδεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστοι τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της πολυκατοικίας, ο οποίος αποτελούταν από περίπου 5 κιλά δυναμίτιδα. 

Οι πρώτες μετά την τρομακτική έκρηξη εικόνες θύμιζαν βομβαρδισμένη πόλη. Ζημιές σημειώθηκαν δε σε ακτίνα 80 μέτρων, αλλά ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε. Τοίχοι στην πολυκατοικία κατέρρευσαν, σπασμένες τζαμαρίες στα καταστήματα και τα σπίτια ολόκληρης της περιοχής, κατεστραμένα κουφώματα και αυτοκίνητα από τις γύρω πολυκατοικίες με τους συγκεντρωμένους κατοίκους να προσπαθούν να καταλάβουν τι είχε συμβεί, ενώ σε λίγα μόλις λεπτά της ώρας εκκενώθηκε και η πολυκατοικία στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη, η οποία  κρίθηκε ακατάλληλη.