Latest News

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Συνελήφθη ο γνωστός εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης - Τι θα ισχυριστεί στον ανακριτή για τις κατηγορίες


Συνελήφθη ύστερα από ένταλμα των δικαστικών αρχών για υπόθεση υπεξαίρεσης ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης. Η υπόθεση...
  αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις που φέρονται να δόθηκαν από την τράπεζα FBBank σε εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται στον Βίκτωρα Ρέστη αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ το ποσό για το οποίο ελέγχεται ο κ. Ρέστης φέρεται να φτάνει τα 5, 8 εκατ. ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι.


Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης που συνελήφθη για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος υποστηρίζει πως είναι στη διάθεση των δικαστικών Αρχών προκειμένου να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμό, ώστε να αποδειχθεί που κατέληξαν τα χρήματα και ποιοι πραγματικά ωφελήθηκαν από τις μεθόδους που ακολούθησαν. Μάλιστα υποστηρίζει πως εκείνος ήταν που το Σεπτέμβριο του 2012 είχε καταγγείλει πρώην συνεργάτη του για έκνομες ενέργειες.
Μετά τις δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση του δανείου ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ της FBB και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Β.Ρέστης δηλώνει τα εξής:
Χαιρετίζει την προσπάθεια των δικαστικών Αρχών να διερευνήσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ γύρω από το δάνειο των 5,8 εκατ., ευρώ και κυρίως που κατέληξαν τα χρήματα. Άλλωστε η διοίκηση της FBB της οποίας πρόεδρος ήταν ο κ. Βίκτωρ Ρέστης είχε -το Σεπτέμβριο του 2012- κινήσει τις νομικές διαδικασίες στην ελληνική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας έκνομες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων που ζημίωσαν την περιουσία της τράπεζας.
Μέσω των ενδεικτικών μέσων που είχαν κατατεθεί και θα αναλυθούν παρακάτω είχε καταγγελθεί και ο ρόλος πρώην συνεργάτη του Ομίλου ο οποίος σήμερα βρίσκεται υπόδικος για μία σειρά από υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και αφορούν υπεξαιρέσεις ιδιαίτερα σημαντικών ποσών ακόμη και σε βάρος του Δημοσίου.
Επιπλέον ο Βίκτωρ Ρέστης δηλώνει διατεθειμένος στην όποια διευκόλυνση των Αρχών προκειμένου να ανοίξουν ΟΛΟΙ τραπεζικοί λογαριασμοί για να αποδειχθεί που κατέληξαν τα χρήματα και ποιοι πραγματικά ωφελήθηκαν από τις μεθόδους που ακολούθησαν.