Latest News

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Απίστευτο μπινελίκι δημάρχου σε εργαζόμενο...

 Είναι το απίστευτο μπινελίκι δημάρχου προς εργαζόμενο-συνδικαλιστή και πάνω απ' όλα σύντροφο αγωνιστή, όταν τον συνάντησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από...
το Δημαρχείο.

 "Αϊ γαμήσου κοπρίτη και τεμπέλη»!!! 

Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει δημόσια ο Βασίλης Γκιτάκος, ο οποίος έχει δεχθεί πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη εξαιτίας της δράσης του ως μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργ/των του δήμου Πειραιά και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ο ίδιος γράφει στο megalo-limani τα εξής :
"Η συγκέντρωση αυτή προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε για να καλύψει το κενό που υπάρχει από τις πλειοψηφικές ηγεσίες των σωματείων εργαζομένων του δήμου Πειραιά, τόσο στην ενημέρωση όσο περισσότερο στο συντονισμό δράσης όλων των εργαζομένων του δήμου ενάντια στα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν οι μνημονιακοί υπηρέτες της συγκυβέρνησης κατ’ εντολή της τρόικα και των τοκογλύφων δανειστών και αποσκοπούν εκτός των άλλων και σε χιλιάδες τυφλές απολύσεις  εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, με πρώτα θύματα τους δημοτικούς αστυνομικούς, τους σχολικούς φύλακες και τους συναδέλφους συμβασιούχους που διατηρούν το δικαίωμα της εργασίας κατόπιν ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κερδίσει ή προσωρινών διαταγών.
Ένα είναι το σίγουρο, ότι η αρχή της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν εργαζόμενοι για τον συντονισμό και μαζικοποίηση των εργαζομένων του δήμου στον αγώνα, προκειμένου να ξεπεραστεί η ακινησία και η υποταγή των πλειοψηφικών ηγεσιών των σωματείων, για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν, έγινε και τώρα χρειάζεται η συνέχειά της.
Το μήνυμα που βγήκε πάντως από την συγκέντρωση είναι ότι καμιά απόλυση  εργαζομένου - καμιά κατάργηση υπηρεσίας.
Η τραμπουκική και χυδαιώδης αντίδραση του δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου στη θέα της συγκέντρωσης των εργαζομένων,  ήταν πέρα για πέρα αναμενόμενη,  δεδομένου ότι ξέρουμε τα αυταρχικά και αντιδημοκρατικά αισθήματα που τον διακατέχουν και προσδιορίζουν την πολιτική του διαδρομή. (κένταυροι και ρέιντζερς)
Το πολιτικό του ήθος και ανάστημα έφτασε χτες  μέχρι στο να κινηθεί απειλητικά, μαζί με τους «αυλικούς»  του,  και στο «αϊ γαμήσου κοπρίτη και τεμπέλη»  που εκστόμισε και είναι η συνέχεια της πολιτικής και συνδικαλιστικής δίωξης που ασκεί  στον υπογράφοντα, Βασίλη Γκιτάκο, εργαζόμενο του δήμου Πειραιά, μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργ/των του δήμου Πειραιά και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ευθυγραμμισμένος πλήρως με τον συχνά «ομοτράπεζο» και ομοϊδεάτη  του, πρωθυπουργό της μνημονιακής συγκυβέρνησης κ. Σαμαρά, προσπάθησε χρησιμοποιώντας λάσπη και  βία να διαβάλει, να εκφοβίσει και να καταστείλει ότι κινείται συνδικαλιστικά και οργανώνεται εργασιακά στον δήμο του Πειραιά, το οποίο μπαίνει «τροχοπέδη» στην εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτική του και του τσαλακώνει το «συμμαχικό» προφίλ που θέλει να προβάλει.
Δυστυχώς όμως για τον ίδιο, δεν «εξαγοράζονται» όλα και οι δε αναχρονιστικές τακτικές του παρελθόντος που έχουν καταδικαστεί με αγώνα από το εργατικό και λαϊκό κίνημα, δεν μας φοβίζουν και δεν μας πτοούν, αντίθετα μας συσπειρώνουν και μας δυναμώνουν για να ανατρέψουμε την μνημονιακή πολιτική και αυτούς που την υποστηρίζουν.
Βασίλης Γκιτάκος  
@ Το μπινελίκι του δημάρχου προς εργαζόμενο- συνδικαλιστή ξεπερνάει τα όρια του πολιτικού πολιτισμού ή κάνουμε λάθος;