Latest News

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Παρατράγουδα στη συναυλία του Νίκου Ζωιδάκη

«Η συναυλία στη Φρεαττύδα με τον Νίκο Ζωιδάκη έγινε για να διαφημιστεί ο ιδιώτης που εκμεταλλεύεται την παραλία». Αυτό καταγγέλει η...
«Πρωτοβουλία Κατοίκων για τις παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια». 
Μέλη της πήγαν στην χθεσινή συναυλία και μοίρασαν ενημερωτικό κείμενο στο κοινό για τη διένεξή τους με την δημοτική αρχή Πειραιά. 
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Για όποιον ήταν στην αποψινή εκδήλωση που διοργάνωνε ο Δήμος Πειραιά ήταν φανερό πως επρόκειτο για μια εκδήλωση διαφήμιση της νέας επιχείρησης που λειτουργεί στη Φρεαττύδα. 
Η εξέδρα ήταν στημένη ακριβώς μπροστά στην επιχείρηση, η οποία λειτουργούσε παρανόμως μετά την δύση του ηλίου (σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου πολιτισμού) και πουλούσε στον κόσμο μπύρες, καφέδες, σουβλάκια κτλ. 
Φυσικά η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν επέβαλε τη νομιμότητα αλλά επικρότησε την παρανομία στήνοντας μια εκδήλωση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της νέας επιχείρησης». 

Το κείμενο που μοιράστηκε στον κόσμο είναι το ακόλουθο: 

Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες, Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια 

"Ως κάτοικοι του Πειραιά χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δημάρχου που έστω και τον τελευταίο χρόνο της θητείας του αντιλήφθηκε πως οι παραλίες μας είναι χώροι, όπου μπορούν να λάβουν χώρα πολιτιστικά και άλλα δρώμενα δωρεάν προς όλους τους πολίτες χωρίς εμπορική εκμετάλλευση. 
Χρειάστηκαν βέβαια τα τελευταία 2 χρόνια πολλές πρωτοβουλίες και δράσεις δικές μας με μηδενικό κόστος για να αντιληφθεί ο Κος Μιχαλολιάκος αυτήν την δυνατότητα. 
Ευχόμαστε στο μέλλον να αντιληφθεί και την περιβαλλοντική σημασία των παραλιών μας και να απομακρύνει από αυτές τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες, όπως ο ίδιος είχε πει στο Δημοτικό Συμβούλιο λυμαίνονται και καταπατούν τις παραλίες μας και όχι να τις νομιμοποιεί, όπως προσπαθεί ερχόμενος σε αντίφαση με τα λεγόμενά του! 
Ζητάμε από τον Κύριο Μιχαλολιάκο να επιβάλλει τη νομιμότητα στην παραλία της Φρεαττύδας. Να υποχρεώσει τον επιχειρηματία να αποκαταστήσει τα δέντρα που ξερίζωσε από το κηπάκι μπροστά από την επιχείρησή του. Να υποχρεώσει τον επιχειρηματία να περιοριστεί στα 60μ2, που προβλέπει η σύμβαση με τον Δήμο και όχι στα 420μ2 που παράνομα έχει οριοθετήσει με την κατασκευή τοιχίου και την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. 
Να υποχρεώσει τον επιχειρηματία να βγάλει την παράνομη μπάρα από τον δημόσιο χώρο στάθμευσης επί της παραλίας. 
Την Τρίτη 02/07/13 τριάντα πέντε κάτοικοι μαζί με τα 4 δημοτικούς συμβούλους καλέσαμε τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Κο Ευ. Κωνσταντούζο για να δει τις παρανομίες στη Φρεαττύδα και να επιβάλλει την τάξη. 
Εκείνος όμως δεν εμφανίστηκε και εμείς προχωρήσαμε σε καταγγελίες προς την Δημοτική Αστυνομία, τον Δήμαρχο, την Πολεοδομία, την Αρχαιολογική και την Κτηματική Υπηρεσία. Όταν όμως στις 05/07/13 καταλήξαμε στο Α.Τ. Καλλίπολης μαζί με τον επιχειρηματία, αντιδρώντας στην τοποθέτηση μπάρας, τότε ο Κος Κωσταντούζος έτρεξε να υπερασπιστεί τον επιχειρηματία!!! 
Αλήθεια κύριε Δήμαρχε και κύριε Αντιδήμαρχε γι αυτό εκλεχθήκατε; 
Για να έρχεστε όποτε σας φωνάζει ο επιχειρηματίας και να τον εκπροσωπείτε ή για να εκπροσωπείτε την πειραϊκή κοινωνία; 
• Αντιστεκόμαστε στην ιδιωτικοποίηση, την εμπορική εκμετάλλευση, την τσιμεντοποίηση και την περιβαλλοντική υποβάθμιση των ακτών μας που θα επιφέρει η δημιουργία καταστημάτων και ιδιωτικών πάρκιγκ 
• Ζητάμε η Δημοτική Αρχή να σεβαστεί την βούληση των Πειραιωτών και τα χρήματα που πληρώνουμε για δημοτικά τέλη.
Να αναπλάσει ήπια και να συντηρεί τις παραλίες διατηρώντας στο σύνολό τους τον ελεύθερο – δημόσιο – κοινόχρηστο χαρακτήρα τους με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες των πολιτών. 
• Στις Δημοκρατίες Κύριε Μιχαλολιάκο οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι εκπροσωπούν τις κοινωνίες, όχι τα συμφέροντα και τους επιχειρηματίες".