Latest News

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Μήνυμα ανθρωπιάς από την Πασχαλίνα Καλαγιά


"Σε μια τόσο δύσκολη εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης που όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας δοκιμάζονται, στον Πειραιά κρατάμε ψηλά  τη σημαία της κοινωνική αλληλεγγύης, ενισχύοντας καθημερινά ένα δίκτυο ανθρωπιάς... 
και αξιοπρέπειας που προσπαθεί να καλύψει κάθε Πειραιώτη που βρίσκεται σε ανάγκη και που σήμερα υποστηρίζει σχεδόν  2000 οικογένειες.
      Έχοντας την τιμή να έχω αναλάβει το συντονισμό των προνοιακών δομών της  πόλης, εκφράζοντας στην πράξη το όραμα του Δημάρχου μας κυρίου Βασίλη Μιχαλολιάκου, γνωρίζω από πρώτο χέρι τις δυσκολίες και την αγωνία των οικογενειών που δίνουν επί καθημερινής βάσεως το δικό τους αγώνα με αξιοπρέπεια.
     Πρέπει δε να τονίσω ότι πρωτοβουλίες σαν αυτή, που ενώνουν τον πολιτισμό με την ανθρωπιστική προσφορά έχουν ιδιαίτερη και ξεχωριστή αξία.
    Όχι μόνο αναφορικά με  το πρακτικό μέρος τη συνεισφοράς, αλλά πολύ περισσότερο γιατί δείχνουν και ανοίγουν το δρόμο σε περισσότερες δράσεις αλληλεγγύης.
   Ο θεσμός του κοινωνικού παντοπωλείου, μια σημαντική συνεισφορά του ομίλου Μαρινόπουλος, έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς και πρότυπο για τις δράσεις ενάντια στη φτώχεια.
       Εδώ στον Πειραιά τους χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, όχι μόνον γιατί  σήμερα αποτελεί το καταφύγιο για 200 οικογένειες και  που με τη δική σας βοήθεια θα δεχθεί ακόμα πιο πολλές, αλλά γιατί κυρίως είναι η απόδειξη της αλληλεγγύης προς την Πόλη του Πειραιά και τους Πειραιώτες.
      Χρωστάμε  ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές και ηθοποιούς της υπέροχης παράστασης που είχαμε την τύχη να δούμε".
* Η Πασχαλίνα Καλαγιά- Καραμαλάκου είναι Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ (Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά)