Latest News

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Πανζουρλισμός για το βασιλικό μωρό στη Βρετανία (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρισμοί για τη γέννηση του βασιλικού μωρού στη Βρετανία
 Η πολυαναμενόμενη γέννηση του βασιλικού μωρού έχει προκαλέσει πανζουρλισμό στους Βρετανούς που  ορισμένες φορές αγγίζουν τα όρια...
της γραφικότητας.

Ευτυχισμένος όσο ποτέ άλλοτε για τη γέννηση του γιου του δηλώνει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος ήταν στο πλευρό της Κέιτ κατά τη διάρκεια του τοκετού και πέρασε τη νύχτα μαζί της στο μαιευτήριο.

http://static.parapolitika.gr/0/images/article_thumbs_cropped/635100845411710000430C16FE592EB2231AF6E836053AC89C_600_375_1863290999.jpgΛίγη ώρα μετά την ανακοίνωση ότι η σύζυγός του έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, ο Ουίλιαμ δήλωσε: «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι».

Το βρέφος ήρθε στη ζωή στις 16:24 ώρα Βρετανίας (18:24 ώρα Ελλάδος), αλλά για την επίσημη ανακοίνωση της γέννησης πέρασαν αρκετές ώρες που κράτησαν υπ' ατμόν τα μέσα ενημέρωσης στη Βρετανία και όχι μόνο.

Τόσο το μωρό, όσο και η μητέρα του είναι καλά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού.

Η ανακοίνωση του χαρμόσυνου νέου προκάλεσε έκρηξη στα κοινωνικά δίκτυα και έγινε δεκτή με θυελλώδη χειροκροτήματα από τους τουρίστες που συγκεντρώθηκαν έξω από τις βαριές πύλες του παλατιού.

Οι εορτασμοί για τον ερχομό του νέου πρίγκιπα θα συνεχιστούν και σήμερα.  Συγκεκριμένα, 103 κανονιοβολισμοί θα ριχτούν προς τιμήν του βασιλικού μωρού, οι 62 από τον Πύργο του Λονδίνου και άλλοι 41 από το Γκριν Παρκ.

Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι το όνομα του μωρού που πιθανώς να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες αν ληφθεί υπόψη ότι για το όνομα του μπαμπά του Ουίλιαμ οι Βρετανοί περίμεναν μια εβδομάδα και για του παππού του Κάρολου ένα ολόκληρο μήνα.

Ο Κάρολος μετά τη γέννηση του εγγονού του δήλωσε: «Η σύζυγός μου και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι με την άφιξη του πρώτου εγγονού μας».

Η γέννηση του νέου βασιλικού μέλους έφερε στο προσκήνιο και ένα σημαντικό ιστορικό στοιχείο. Για πρώτη φορά από το 1894 και την εποχή της βασίλισσας Βικτορίας, η εν ζωή βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, εν προκειμένω η Ελισάβετ έχει τρεις στη σειρά διαδόχους του βρετανικού θρόνου. Αυτό είχε συμβεί το 1894 όταν γεννήθηκε ο δισέγγονος της βασίλισσας Βικτορίας και μελλοντικός Εδουάρδος.

Η «Sun» έγινε «Son»

Με έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξε να τιμήσει τον ερχομό του βασιλικού μωρού η ευρείας κυκλοφορίας βρετανική εφημερίδα «The Sun». Άλλαξε την επωνυμία της σε «The Son», προς τιμήν του νεογέννητου παιδιού.
http://www.paraskhnio.gr/wp-content/uploads/2013/07/the-son1.jpg?7bbff9
Το σύνολο του βρετανικού τύπου ασχολήθηκε με ειδικές εκδόσεις, με το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του τρίτου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Η Daily Telegraph, η Daily Star και Daily Express κυκλοφόρησαν με τον τίτλο «Είναι αγόρι» και με φωτογραφία της νέας μητέρας.
Οι Times του Λονδίνου έγραψαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κοινοπολιτεία «θα νιώθουν «υπερηφάνεια και χαρά» για τη γέννηση, ενώ πολλές εφημερίδες προσέφεραν «συμβουλές» στον μελλοντικό διάδοχο.
Σε διαφορετικό ύφος η κεντροαριστερή εφημερίδα Guardian τονίζει στο κύριο άρθρο της: «Συγχαρητήρια και τις καλύτερες μας ευχές για το νέο μωρό. Αλλά το μωρό του Κέιμπριτζ δεν θα κληρονομήσει το θρόνο πριν από ... τουλάχιστον 50 χρόνια. Ακόμη και αν η βασιλεία του πατέρα του και του παππού του, είναι υποδειγματικές, ακόμη και αν η συμπεριφορά του, αποδειχθεί άψογη, το Ηνωμένο Βασίλειο το 2065 θα έχει στην κεφαλή του κράτους ένα άτομο του οποίου η πορεία αποφασίστηκε από τη γέννηση του;».