Latest News

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Πώς εντόπισαν τους Αλβανούς δραπέτες - Νεκρός ο Κόλα, ένας αστυνομικός τραυματίας


Στο σημείο όπου είχαν χάσει τα ίχνη τους πριν από 15 ημέρες περίπου έπεσε νεκρός ο καταζητούμενος και άκρως επικίνδυνος κακοποιός, δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Μάριον Κόλα κατά τη...
διάρκεια άγριας συμπλοκής με άνδρες της Αστυνομίας. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του συνεργού του, επίσης δραπέτη, Ιλίρ Κούπα που κατάφερε να διαφύγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η άγρια συμπλοκή ανάμεσα στους δύο κακοποιούς και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ εντόπισαν τους δύο δραπέτες γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής στο σημείο που τους είχαν εντοπίσει ξανά πριν από 15 ημέρες από τις θερμικές κάμερες. Οι Αλβανοί κακοποιοί κινούνταν πεζοί κοντά στο ποτάμι, έξω από το χωριό Βροσύνα προκειμένου να διαφύγουν στην Αλβανία.
Μόλις ο Κόλα και ο Κούπα κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί από την αστυνομία ακολούθησε πραγματική μάχη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σημείο έπεσαν περισσότερες από 100 σφαίρες. 
 
Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκε στο γόνατο ένας αστυνομικός των ΕΚΑΜ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο νεκρός κακοποιός βρίσκεται ακόμα στο σημείο της εμπλοκής με τους αστυνομικούς ενώ αυτή την ώρα μεταβαίνει ο καθηγητής Ιατροδικαστικής κ. Βουγιουκλάκης.