Latest News

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Στη φυλακή ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης


Toν δρόμο των φυλακών Κορυδαλλού παίρνει ο εφοπλιστής κι επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά από...
τρίωρη διάσκεψη για το θέμα της προφυλάκισής του, όσον αφορά την υπόθεση του επισφαλούς δανείου της FB BANK το οποίο -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- κατέληξε σε λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων. 
Οι δικαστικοί λειτουργοί Ρέα Κατσίβελη και Κώστας Στυλιανόπουλος έκριναν ότι έχει μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα και είναι πολύ πιθανόν να διαπράξει νέα αδικήματα εάν αφεθεί ελεύθερος, ενώ παράλληλα τον έκριναν και ύποπτο φυγής. Συγκεκριμένα στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι είναι ύποπτος φυγής, καθώς κάνει συχνά μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό, διαθέτει 251 offshore εταιρείες και λόγω της ιδιότητας ως ιδιοκτήτης πλοίων μπορεί να βρει εύκολα μέσο διαφυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την κίνησή του να επιστρέψει επιταγή με ποσό ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, οι εισαγγελείς δεν την θεώρησαν έμπρακτη μετάνοια. 
Η ανακρίτρια εκτιμά ότι τα 5,8 εκατομμύρια είναι τμήμα μεγαλύτερου ποσού που ενσωμάτωσε στην περιουσία του ο Ρέστης από το σκάνδαλο της FB BANK.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν ιδιοποιήθηκε τα 5.8 εκατ ευρώ του δανείου της FB BANK, συμφερόντων του.

«Για λόγους ηθικής τάξης και με την επιφύλαξη να τα διεκδικήσω από τον πρώην συνεργάτη μου


Αναστάσιο Πάλλη, που είναι ο πραγματικός δανειολήπτης προχώρησα σε πλήρη και ολοσχερής.
Κατά τη διάρκεια της τρίωρης απολογίας του δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων για πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε μία από τις εταιρίες του, τμήμα του οποίου, όπως υποστήριξε ο ίδιος, έχει αποπληρωθεί.

Επίσης η ανακρίτρια επικέντρωσε το ενδιαφέρον της και στην άλλη δικαστική εκκρεμότητα που έχει ο Ρέστης για τις 251 εταιρίες, μεταξύ των οποίων και πολλές εξωχώριες, που… “ξέχασε” να αναφέρει στα Πόθεν Έσχες που είχε καταθέσει από το διάστημα 2008-12. 

Ο ίδιος προσπάθησε να δικαιολογήσει τον τόσο μεγάλο αριθμό εταιριών, την έντονη ναυτιλιακή δραστηριότητά του, ενώ υποστήριξε ότι έχει υποβάλει σχετικά συμπληρωματικά Πόθεν Έσχες.