Latest News

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Εν μια νυχτί χάθηκαν 6.000 θέσεις εργασίας από το πολυνομοσχέδιο


Με κάποιες εκπλήξεις και 153 ψήφους  ψηφίστηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, που αφήνει στο δρόμο περί τις...

6.000 εργαζόμενους. 
Οι θέσεις εργασίας χάθηκαν  κυρίως από τους ΟΤΑ, που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να αναπληρωθούν μέσα στα επόμενα χρόνια ενώ δεν πρόκειται να υπάρξουν ξανά με τις ίδιες αμοιβές και συνθήκες εργασίας..

Κι όλα αυτά μέσα σε μια νύχτα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή.
Απόντες από την ψηφοφορία ήταν όπως αναμενόταν, ο Δ. Κυριαζίδης από τη Ν.Δ., λόγω οικογενειακού προβλήματος, αλλά και ο Απ. Κακλαμάνης από το ΠΑΣΟΚ. 
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είχε εκφράσει νωρίτερα τη διαφωνία του με αρκετές ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου. Αντιθέτως, το παρών έδωσε, παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, ο Ν. Σηφουνάκης. 
 Ο Π. Κουκουλόπουλος, εξάλλου, καταψήφισε τη διάταξη για τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία πέρασε έτσι με 152 ψήφους. Έδωσε θετική ψήφο σε όλες τις άλλες διατάξεις, αλλά η ενέργειά του προκάλεσε αίσθηση, παρά την εκπεφρασμένη διαφωνία του, δεδομένου ότι αποτελεί κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Απών από την ψηφοφορία ήταν, επίσης, ο Φ. Κουβέλης. Υπέρ ψήφισαν στις διατάξεις του άρθρου 14 (αφορά στο φορολογικό κώδικα και στον προσδιορισμό των εισοδημάτων) οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και οι Ανδρ. Λοβέρδος, Χρ. Αηδόνης.
 Οι Γρ. Ψαριανός, Μαρία Ρεπούση και Μαρία Γιαννακάκη από τη ΔΗΜΑΡ υπερψήφισαν και το άρθρο 30 για τη φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια, ενώ οι κύριοι Λοβέρδος και Αηδόνης τα άρθρα 105 και 106 για τις τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και την εκδίκαση των υποθέσεων των συμβασιούχων που παραμένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές. 
@ Και έπεται συνέχεια...