Latest News

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Γ. Καρδαράς: Με 280 βασικούς μισθούς ισοδυναμεί το κόστος της εκδρομής του Δ. Πειραιά στη Μασσαλία

Την υπερβολική δαπάνη της πενταήμερης εκδρομής του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου και της αντιπροσωπείας του Δήμου Πειραιά στη Μασσαλία, υπολόγισε ο Γιάννης Καρδαράς. Μάλιστα, επικαλείται τα σχόλια του «Reportaz Net» για το...
επίμαχο θέμα.  
Ο δημοτικός σύμβουλος με τη "Συμμαχία για τον Πειραιά", σημειώνει τα εξής:

TO   ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ  280  ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΜΙΣΘΩΝ (500  ΕΥΡΩ  Χ 280 = 140.000 ΕΥΡΩ ) ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ  Η ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΤΟΥ  κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ   ΣΤΗ  ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  - 2013
Στον Πειραιά  ο κ. Δήμαρχος Β.Μιχαλολιάκος  και η πλειοψηφία του, εκτός του ότι   «δ ο υ λ ε ύ ο υ ν»  τους  140 υπό απόλυση  εργαζομένους στη Δημοτική Αστυνομία και τους Σχολικούς Φύλακες,  «δ ο υ λ ε ύ ο υ ν»  και όλους εμάς τους πολίτες. Εξηγούμαι:
1)Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο κος Δήμαρχος και η πλειοψηφία του εισηγήθηκε τη συμμετοχή  πολυμελούς αντιπροσωπείας από υπαλλήλους και καλλιτέχνες στις εκδηλώσεις της ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ με σειρά δράσεων συγκροτημάτων (μουσική –τραγούδι- θέατρο- χορός –ποίηση).
Στη πίεσή μας για το ύψος του προϋπολογισμού  μετά βίας  και με μισόλογα  απάντησαν ότι το κόστος θα είναι « ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΕΥΡΩ» με συνέπεια, λόγω της οικονομικής και της βαθύτατης κοινωνικής κρίσης να καταψηφίσουμε, μόνη η παράταξή μας, τη μετάβαση.
2)Στο Δ.Σ. της 10-7-2013  η χρηματοδότηση του ταξιδιού  επανήλθε  α λ λ ά  με       «τ ά κ τ»………!!!
Αντιγράφω:  «…. Έγκριση δαπάνης …. 4.000 ΕΥΡΩ .. η μ ε ρ ή σ ι α ς  αποζημίωσης των μελών της αντιπροσωπείας – ομάδας εργασίας …(s I c)..από το Δήμαρχο, τον κ. Γ. Σιγάλα (ΟΠΑΝ) και άλλους υπαλλήλους του Δήμου Πειραιά….»
3)Ευτυχώς κάποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης (π.χ. REPORTAZ NET  πρόσφατα  κ.α.) στηλίτευσαν το ταξίδι με εύστοχες σκωπτικές αναφορές …
4)Δυστυχώς  έχουμε πάθει  ανοσία από τα σκάνδαλα και πια δεν δίνουμε  σημασία.
Το ημερήσιο κόστος για τον καθένα από τους συμμετέχοντες στο ταξίδι  (4.000  ΕΥΡΩ) ισοδυναμεί με  8  βασικούς μηνιαίους μισθούς  των  5 0 0  ΕΥΡΩ   και τα  ψηφισθέντα  με δημοκρατικές διαδικασίες από τη πλειοψηφία συνολικά 
140.000  ΕΥΡΩ   ι σ ο δ υ ν α μ ο ύ ν  με 2 8 0   μηνιαίους βασικούς μισθούς  των 500 ΕΥΡΩ, τα οποία μπορούσαν να δοθούν για τις κοινωνικές δομές του Δήμου και ανθρώπους που χρειάζονται οικονομική και άλλη στήριξη".
@ Ευχαριστούμε για την ονομαστική αναφορά, που δείχνει ότι διαβάζει το "REPORTAZ NET", όπως και πολλοί άλλοι στον Πειραιά.