Latest News

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

"Πόλεμος" Μελισσανίδη -Κόκκαλη για τον ΟΠΑΠ

To Ποντίκι: Πόλεμος Μελισσανίδη – Κόκκαλη για τον ΟΠΑΠΥπόγειος πόλεμος Δημήτρη Μελισσανίοδη- Σωκράτη Κόκκαλη συμφερόντων με επίκεντρο τον ΟΠΑΠ και παρασκηιακές διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη μετά την αποκρατικοποίησή ...
του Οργανισμού. Οι νέοι ιδιοκτήτες του (Δημ. Μελισσανδης και εταίροι του fund Emma Delta) επιχειρούν να πετάξουν έξω από το παιχνίδι τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος μέσω της Intralot έχει δυο ισχυρές συνεργασίες με τον ΟΠΑΠ.
 Η μάχη κλιμακώνεται με με την τελευταία κίνηση του Emma Delta, που επιδιώκει να ανατρέψει τις ισορροπίες τόσο στην κοινοπραξία διαχείρισης των κρατικών λαχείων, όσο και στην πολυετούς διάρκειας συμφωνία Intralot-ΟΠΑΠ για παροχή 
τεχνικής και τεχνολογικής υποστήριξης.
 Με εξώδικο που αποκάλυψε το Euro2day, οι νέοι ιδιοκτήτες προσπαθούν ουσιαστικά να ακυρώσουν τις συμφωνίες με την Intralot, οι οποίες έχουν συναφθεί και εγκριθείπρο της ιδιωτικοποιήσης, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία επικύρωσης τους.
Άμεση ήταν η αντίδραση του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο με άλλο εξώδικο εξουσιοδοτεί τη διοίκηση του ΟΠΑΠ να υπογράψει τις συμβάσεις και να ολοκληρώσει τις διαδικασίες καθώς όλα αυτά αποτελούν ειλημμένες αποφάσεις προ της υπογραφής της αποκρατικοποίησης και είχαν τεθεί εις γνώση των υποψήφιων αγοραστών και συνεπώς τώρα δεν μπορούν να ανακληθούν.
Το σκηνικό που δημιουργείται, αν και αρκετοί υποστηρίζουν ότι απειλεί τη διαδικασία αποκρατικοποίησης στην ουσία αποτελεί προάγγελο επιχειρηματικών συγκρούσεων σε άλλα επίπεδα.
Εξώδικα και επιστολές
Η επιστολή εστάλη μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ καθώς ο Πρόεδρος του Ταμείου κ. Στέλιος Σταυρίδης ασχολείται προσωπικά με την υπόθεση, επειδή βρίσκεται στο όριο να λάβει διαστάσεις που θα υπονομεύσουν την αποκρατικοποίηση. Υπενθυμίζεται ότι αν και έχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες από την πώληση των λαχείων, το δημόσιο δεν έχει εισπράξει ακόμη τα 190 εκατ. του τιμήματος.
Οι νέοι μέτοχοι του οργανισμού θέλουν την εκμετάλλευση των λαχείων να την αναλάβει αποκλειστικά ο ΟΠΑΠ, χωρίς τη συμμετοχή των Intralot και Scientific Games. Επίσης επιθυμούν να μην υπάρξουν μείζονες αποφάσεις από τη διοίκηση του οργανισμού μέχρι να αναλάβει τον έλεγχο management της επιλογής τους. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η πλευρά των νέων μετόχων του ΟΠΑΠ έστειλε εξώδικα στη διοίκηση του ΟΠΑΠ, προκειμένου να μην ληφθούν αποφάσεις που θεωρούν ότι αποτελούν σοβαρή δέσμευση για τον Οργανισμό.
Στην επιστολή που έστειλε ο κ. Σταυρίδης ζητά από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης για τα λαχεία ώστε να καταβληθεί το τίμημα, όπως και της σύμβασης για τον τεχνολογικό πάροχο, κάνοντας όμως δεκτά τα αιτήματα των νέων μετόχων να εξαιρεθούν από τη σύμβαση συγκεκριμένοι όροι που ενεργοποιούν άλλες συμβάσεις συντήρησης εξοπλισμού του ΟΠΑΠ από την Ιntralot.