Latest News

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Έπεσε το σήμα της ΕΡΤ

Σόκ και δέος στο χώρο του Τύπου, αλλά και την κοινωνία, έχει προκαλέσει η απόφαση της συγκυβερνησης (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ και να απολυθούν άμεσα 2.656 εργαζόμενοι, οι οποίοι...
θα λάβουν φυσικά αποζημίωση, αλλά δεν παύουν να είναι πλέον άνεργοι καιχωρίς εργασία. 
 Την μεγαλύτερη ευθύνη στον έγκλημα της Αγίας Παρασκευής είχαν η ΝΔ (γαλάζιοι υπουργοί υπέγραψαν την απόφαση- καταδίκη για την ΕΡΤ. Συνεργοί στο λουκέτο είναι και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ,  οι οποίοι κατόπιν εορτής εμφανίζονται να δηλώνουν πως τάσσονται κατά του κλείσιματος της ΕΡΤ. Μάλιστα διατείνονται πως δεν θα ψηφίσουν το νόμο, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτός ο νόμος θα έρθει στη Βουλή μετά τον Σεπτέμβριο οπότε και θα έχει τελεστεί το έγκλημα του κλεισίματος της ΕΡΤ Άλλωστε, η  κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο θέλει να δείξει πως δεν διστάζει να τα βάλει με ισχυρά συμφέροντα και συνδικάτα ακόμα και με τους δημοσιογράφους. Για το λόγο αυτό ανακοίνωσε συγχρόνως και μείωση του τέλους για την ΕΡΤ, το οποίο ήταν πάγιο αίτημα όλης της κοινωνίας. Έτσι η κυβέρνηση θεωρεί πως θα κεφαλαιοποιήσει θετικά το κλείσιμο της ΕΡΤ. 
Ενδεκτικό είναι το αυστηρό ύφος της ανακοίνωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου που ήθελε δείξει πως η κυβέρνηση θέλησε να βάλει ένα τέλος στα συμφέροντα, αναφέροντας τα τρία μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι δίνουν πολύ λίγες συναυλίες ετησίως.
Μάλιστα, υποστήριξε πως η ΕΡΤ συνεχίζει να εκδίδει περιοδικό χωρίς αναγνώστες, αλλά και το γεγονός πως υπάρχουν έξι λογιστήρια που δεν συνδέονται μεταξύ τους.