Latest News

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Οι «Πυρήνες» πίσω από τη βόμβα στη διευθύντρια των Φυλακών

Οι «Πυρήνες» πίσω από τη βόμβα στη διευθύντρια των ΦυλακώνΤην ευθύνη για τη βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη, ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του...
αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το κείμενο της προκήρυξης συνυπογράφουν οι οργανώσεις «Συμμορίες Συνείδησης - FAI / IRF» και «Πυρήνας Sole - Βaleno», ενώ οι Αρχές ερευνούν τη γνησιότητά της.
Οπως αναφέρεται στην προκήρυξη «η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - FAI/IRF, σε συνεργαία με τους συντρόφους από τις Συμμορίες Συνείδησης τιμώντας την παλιά και διαχρονική μας φιλία, ανατινάξαμε το αυτοκίνητο της διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη, ως ένδειξη αυθεντικής αλληλεγγύης στα δέκα φυλακισμένα αδέλφια μας Γιώργο Π., Όλγα, Γεράσιμο, Χρήστο Μιχάλη, Γιώργο, Χάρη, Θεόφιλο, Παναγιώτη Δαμιανό που έχουν αναλάβει την ευθύνη για τη συμμετοχή τους στη Συνωμοσία».
Μεταξύ άλλων οι «Πυρήνες» τονίζουν ότι θα προχωρήσουν και σε νέες επιθέσεις καθώς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην προκήρυξη «η βόμβα που τοποθετήσαμε στο όχημα της διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού είναι οι πρώτες σταγόνες πριν την καταιγίδα. Οπως είχε γραφτεί άλλωστε στην τελευταία προκήρυξη της ΣΠΦ εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης (...) Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε και πάλι θόρυβο».
Το χτύπημα γίνεται με αφορμή την παράταση κράτησης των δέκα μελών της Συνωμοσίας, ενώ επισημαίνεται και η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της χώρας, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στις εφόδους των ΕΚΑΜ στις φυλακές όλης της χώρας και στη στάση της ελληνικής δικαιοσύνης.
Η βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Δάφνη.
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 4.15 τα χαράματα της Παρασκευής, στη συμβολή των οδών Αγίας Βαρβάρας και Διομήδους στη Δάφνη. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά μία γυναίκα που διαμένει σε παρακείμενο διαμέρισμα. Οσμή... «Πυρήνων» αποδίδεται στο χτύπημα, χωρίς ωστόσο να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο δράσης άλλων ομάδων.
Μόλις 20 λεπτά νωρίτερα, δύο τηλεφωνήματα σε μέσα ενημέρωσης (ένα κανάλι και μία ειδησεογραφική ιστοσελίδα) ενημέρωναν ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα σε αυτοκίνητο στη Δάφνη.
Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, πρόλαβαν να αποκλείσουν την περιοχή, αλλά το περιορισμένο χρονικό όριο που είχε δοθεί δεν άφηνε περιθώρια για ασφαλή εκκένωση μίας τόσο πυκνοκατοικημένης περιοχής.
Οπως έγινε γνωστό, ο ωρολογιακός μηχανισμός, αποτελούμενος από 1,5-2 κιλά υψηλού εκρηκτικού (κατά πάσα πιθανότητα αμμωνιοδυναμίτιδα), βρισκόταν σε ένα πλαστικό δοχείο φαγητού κάτω από τη δεξιά μπροστά ρόδα του οχήματος. Η έκρηξη ήταν αρκετά ισχυρή, προκάλεσε κρατήρα 20 εκατοστών στην άσφαλτο και ζημιές προκλήθηκαν σε ολόκληρη τη γειτονιά.