Latest News

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Και ο Άγιος Κωνσταντίνος να βάλει το χέρι του!


https://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/small/37385460.jpgΦαίνεται πως ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος τα έχει βρει σκούρα στον Δήμο και ζητάει την βοήθεια των Αγίων! 
Εντάξει, ξέρουμε πως ακούγεται...
λιγάκι αστείο. 
Πως αλλιώς, όμως, να εξηγηθεί ότι στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική αρχή ζήτησε να καθιερωθεί ως προστάτης του Δήμου των υπηρεσιών και των Δημοτικών Επιχειρήσεων ο Ιερός Ναός Κωνσταντίνου και Ελένης; 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η πρόταση έγινε από το εκκλησιαστικό συμβούλιο και αυτός το αποδέχθηκε, τονίζοντας πως ο πολιούχος της πόλης θα παραμείνει ο Άγιος Σπυρίδωνας. 
 Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι Άγιοι επειδή το Δημαρχείο Πειραιά βρίσκεται στην ενορία του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης. Μάλιστα εξετάστηκε το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να μην εργάζονται κατά τον εορτασμό των Αγίων.
 Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα αποτέλεσε αφορμή για να ξεσπάσουν αντιδράσεις. Ο Ηλίας Σαλπέας από την παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, δήλωσε πως δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο να ψηφιστεί το θέμα. 
Ο Γιάννης Καρδαράς ψήφισε όχι λέγοντας πως γελοιοποιείται η θρησκεία και πως ο δήμαρχος άρχισε την προεκλογική εκστρατεία, εμπαίζοντας τον Θεό και τους πολίτες, ενώ η Μαρία Σταθάκη τόνισε πως έτσι όπως είναι τα πράγματα στον Δήμο ίσως χρειάζεται ο Θεός να βάλει το χέρι του.