Latest News

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Λουκέτο απειλεί τα μαγαζιά του Μικρολίμανου...

Με λουκέτο απειλούνται τα μαγαζιά στο Μικρολίμανο και την Ακτή Δηλαβέρη, καθώς ο Συνήγορος του Πολίτη και το Συμβούλιο της Επικρατείας ζητούν να...
ανακληθούν οι άδειες λειτουργίαςτων καταστημάτων. Ειδικά, γίνεται λόγος και για τις αυθαίρετες επεκτάσεις των καταστημάτων (πέργκολες).
 Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο με τον δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο να δηλώνει πως δεν θα ανακαλέσει καμία άδεια. Υποστήριξε ακόμα πως θα σταθεί στο πλευρό των επιχειρηματιών για να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις και ερημώσει το Μικρολίμανο και η Ακτή Δηλαβέρη.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι τοποθετήσεις όλων σχεδόν των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο θα αλλάξει τη ρυμοτομική γραμμή για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων.
Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή, καθώς ήδη έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης για την Ακτή Δηλαβέρη.
Επί της ουσίας τα καταστήματα στις δύο αυτές περιοχές κινδυνεύουν με λουκέτο με ότι αυτό συνεπάγεται για τις δύο δημοφιλείς περιοχές που αποτελούν τόπο έλξης για ψυχαγωγία και διασκέδαση. 
Ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε πως θα προχωρήσει άμεσα στην ανάπλαση των περιοχών για να νομιμοποιηθούν και οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων. 
Ωστόσο οι αποφάσεις για την Ακτή Δηλαβέρη και το Μικρολίμανο έχουν ήδη δρομολογηθεί και δεν είναι βέβαιο αν οι επιχειρηματίες θα μπορέσουν να κρατήσουν ζωντανά τα καταστήματά τους.