Latest News

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

"Καμπάνα" επτά ετών για το παραδικαστικό στον Πέτρο Μαντούβαλο

Ποινή κάθειρξης επτά ετών με αναστολή, καθώς και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην βουλευτή της ΝΔ στην Α' Πειραιά Πέτρο Μαντούβαλο. 
Ο Πειραιώτης δικηγόρος...
κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σχετικά με εμπλοκή του στο λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα». 
Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα Έδρας, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον γνωστό δικηγόρο του Πειραιά. 
Κατά την κατηγορία, που στήριξε στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός, με εντολή του κατηγορούμενου κατατέθηκαν επτά εκατομμύρια δραχμές σε λογαριασμό τού πρώην ανακριτή Ευάγγελου Καλούση από δικηγόρο, συνεργάτη του κ. Μαντούβαλου. 
Κατά την εισαγγελική άποψη «ο κατηγορούμενος επέβαλε στον νεαρό τότε δικηγόρο την ιδέα ότι η κατάθεση έγινε έπειτα από εντολή ηλικιωμένης συνηγόρου, που σήμερα έχει αποβιώσει». 
 Ο Πετρος Μαντούβαλος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία σε βάρος του, τόνισε ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα του καταλογίζονται και υποστήριξε ότι την επίμαχη περίοδο απουσίαζε στη Ρουμανία. 
Σημειώνεται ότι ο πειραιώτης  δικηγόρος είχε αθωωθεί για την ίδια υπόθεση στις 26 Φεβρουαρίου του 2010, πλην, όμως, πριν ολοκληρωθεί εκείνη η δίκη και αμέσως μετά την εκφώνηση της απόφασης ο νυν καταζητούμενος επιχειρηματίας Ιω. Μπολέτσης, συγκατηγορούμενος του κ. Μαντούβαλου, που είχε μόλις καταδικαστεί, προέβη σε καταγγελίες για «μεθοδεύσεις» σε βάρος τού τότε προέδρου του δικαστηρίου, Γ. Ευσταθίου, προκειμένου, όπως είχε πει, να του αποσπάσει χρήματα για να τον απαλλάξει. 
Ο επιχειρηματίας είχε εμπλέξει στις καταγγελίες του και τον Π. Μαντούβαλο. Η τροπή που έλαβε τότε η υπόθεση είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθεί από τον Άρειο Πάγο αναίρεση κατά της απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο σκέλος που αφορούσε την απαλλαγή του Π. Μαντούβαλου για το κακούργημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.