Latest News

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Διώχνουν από το Δημόσιο 6.000 συμβασιούχους

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEib05ZHT6AF7JuyNQYIPLZt-coR7F_cAszY-1k09NS4ZP0s3IP6U4p4Ycqq2iCRpQMwioo31jSICUmbu6IRObDNmkuuceLf00PNobH9bPpYif9XnRkrANbdzXdmcVoXd0VqT12PzIRwlSc/s320/apoliseis.jpgΜε νομοθετική ρύθμιση-εξπρές, που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση σκοπεύει να βάλει τέλος στο καθεστώς...
της μακρόχρονης δικαστικής προστασίας που μπορούσαν να πετύχουν συμβασιούχοι του Δημοσίου. 
Παρά τη λήξη της εργασιακής σχέσης, οι συμβασιούχοι κατόρθωναν να παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι και 7 χρόνια μέσα από προσωρινές δικαστικές διαταγές. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθετική διάταξη θα προβλέπει την εκδίκαση όλων των υφιστάμενων προσφυγών συμβασιούχων εντός τριμήνου, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη δυνατότητα αναβολών προκειμένου να ληφθούν τελεσίδικες αποφάσεις. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των υπαλλήλων που παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές και όχι δικαστικές αποφάσεις ανέρχεται σε περίπου 6.000. 
Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Μανιτάκης είχε επιχειρήσει να καταργήσει τις προσωρινές διαταγές με διάταξη αλλά μετά την κατηγορηματική άρνηση του Αντώνη Ρουπακιώτη να την υπογράψει η διάταξη είχε αποσυρθεί προκαλώντας τριγμούς στην προηγούμενη κυβέρνηση. 
@ Μάλλον αυτό εννοούν όταν λένε ότι έρχεται η ανάπτυξη...