Latest News

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Απίστευτη διαφήμιση μόνο τα παιδιά! {ΒΙΝΤΕΟ}


Μια απίστευτη διαφήμιση κατά της παιδικής βίας δημιούργησε η σύγχρονη τεχνολογία και μπορούν να την δουν μόνο παιδιά. Για τους ενήλικες είναι...
μία ακόμα διαφημιστική καμπάνια στη στάση του λεωφορείου. Για τα παιδιά, όμως, είναι μια αφίσα με ένα μυστικό που μπορούν να διαβάσουν μόνο εκείνα και μπορεί να τους σώσειτη ζωή.

Μία επαναστατική καμπάνια κατά της παιδικής βίας προωθεί ο ισπανικός οργανισμός Anar (Ayuda a Niños y Adolescentes en Riesgo), ο οποίος υπερασπίζεται παιδιά και εφήβους που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας, με μια αφίσα-τεχνολογικό θαύμα.

Το μυστικό μήνυμα που αναφέρει: «Αν κάποιος σου κάνει κακό, τηλεφώνησέ μας και θα σε βοηθήσουμε», έχοντας δίπλα έναν εξαψήφιο αριθμό τηλεφώνου, μπορεί να το διαβάσει μόνο ένα παιδί ύψους μέχρι 1,35, ενώ μπροστά του εμφανίζεται το κακοποιημένο πρόσωπο ενός συνομηλίκου του.

Αντιθέτως, ένας ενήλικας ή κάποιος πάνω από το 1,35 ύψος διαβάζει μόνο το εξής: «Μερικές φορές η βία κατά των ανηλίκων είναι ορατή μόνο στα μάτια των παιδιών που τη βιώνουν», βλέποντας το πρόσωπο του παιδιού χωρίς μώλωπες.

Η τεχνική, η οποία χρησιμοποιήθηκε για αυτή την καμπάνια θυμίζει τις εικόνες που αλλάζουν όψη ανάλογα από το πώς τις κοιτάει κανείς, αλλά αποτελεί και βασική αρχή για τις εικόνες 3D.

Στόχος της καμπάνιας είναι το παιδί το οποίο συνοδεύεται στον δρόμο από εκείνον που του ασκεί κακοποίηση, να δει το μήνυμα και να επικοινωνήσει με τον οργανισμό ώστε να δεχθεί φροντίδα ειδικών. 
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...