Latest News

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Η επιστολή, ο δήμαρχος και το Α.Τ. Καλλίπολης

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για τις συνθήκες κράτησης αλλοδαπών στο Α.Τ. Δραπετσώνας, ήρθε η σειρά του Α.Τ. Καλλίπολης στην...


οδό Αφεντούλη να βρεθεί στο επίκεντρο ως χώρος ακατάλληλος για να κρατούνται άνθρωποι.
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και δικηγόρος Γιάννης Καρδαράς με επιστολή του στον δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκος ζητά να πάρει θέση και να αναλάβει πρωτοβουλία για να σταματήσουν τα απάνθρωπα-όπως τα χαρακτηρίζει φσινόμενα. 

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΞΥΠΟΛΙΑ 


κε Δήμαρχε, 


1. Η πόλη του Πειραιά τους τελευταίους μήνες είναι στη δημοσιότητα σε πανελλαδικό επίπεδο εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών κράτησης αλλοδαπών μεταναστών. 


2. Μετά το Α/Τ Δραπετσώνας ήλθε η σειρά του Α/Τ Καλλίπολης στην οδό Αφεντούλη για να επιβεβαιώσει ότι άνθρωποι κρατούνται για μήνες σε χώρους ακατάλληλους για τα στοιχειώδη χωρίς φως και αέρα για το λόγο ότι δεν έχουν χαρτιά, διαβατήρια, άδειες παραμονής. 


3. Επειδή πρόκειται για ανθρωπιστική ντροπή να υπάρχουν θαμμένοι ζωντανοί δίπλα μας και επειδή αυτή η ντροπή πρέπει πλέον να λάβει οριστικό τέλος, προτείνουμε μία επιτροπή από Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης να επισκεφθούμε άμεσα τα αρμόδια Υπουργεία, την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και όπου αλλού κριθεί ώστε να σταματήσει το μαρτύριο αυτών των ανθρώπων που μας εκθέτει ως ανθρώπους, ως πολίτες αυτης της πόλης και της χώρας. 


4. Οι Ομάδες Αλληλεγγύης της πόλης έχουν ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες βοήθειας των κρατουμένων.


5. Επειδή από λόγια έχουμε χορτάσει, στην πρώτη μετά το Πάσχα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά καλείσθε να φέρετε ως ΘΕΜΑ εντός ημερησίας διάταξης τις προτάσεις σας για την αντιμετώπιση του φλέγοντος ανθρωπιστικού και πολιτισμικού ζητήματος που αφορά συνανθρώπους μας, τον ορισμό της Επιτροπής, το χρονοδιάγραμμα των επισκέψεων ή ό,τι άλλο προταθεί και αποφασισθεί. 


6. Κε Δήμαρχε, σας ενημερώνω ότι ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (ΔΣΠ) και επομένως και σύνεδρος στα πλαίσια της διοργάνωσης στην Ελλάδα την 16η Μαΐου 2013 του Συνεδρίου της Ολομέλειας του CCBE (ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ), Πρόεδρος του οποίου είναι ο αξιότιμος Δικηγόρος Πειραιά, Ευάγγελος Τσουρούλης) με ΘΕΜΑ του Συνεδρίου «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ», θα θέσουμε μαζί με άλλους Δικηγόρους με Υπόμνημα το ζήτημα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των κρατουμένων επί μήνες στα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων του Πειραιά αλλά και όλης της Ελλάδας. 


Θα καλέσουμε και τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά να λάβει θέση. 


 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» («ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ») 


 ΥΓ: Σας επισυνάπτω την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για το Συνέδριο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης, την έναρξη του οποίου θα κηρύξει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Α. Ρουπακιώτης, στο Ξενοδοχείο DIVANI APOLLON PALACE, με ομιλητές Έλληνες και από άλλες χώρες της Ευρώπης.