Latest News

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Κρίσιμο ραντεβού υπουργού Παιδείας - ΟΛΜΕ για τις κινητοποιήσεις στις πανελλαδικές

Κρίσιμο ραντεβού υπουργού Παιδείας - ΟΛΜΕ για τις κινητοποιήσεις στις πανελλαδικέςΚρίσιμη για την τύχη των πανελλαδικών εξετάσεων θεωρείται η σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τους εκπροσώπους...
της Ομοσπονδίας καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
Οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί ετοιμάζονται για κήρυξη απεργίας μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν στις 17 Μαΐου, αντιδρώντας στην απόφαση για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες από την επόμενη χρονιά. Για τη απόφαση αυτή θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ την Πέμπτη, ενώ η όποια απόφαση ληφθεί, θα τεθεί στην κρίση των τοπικών ΕΛΜΕ της Ομοσπονδίας, τα μέλη των οποίων θα κληθούν στις 15 του μήνα, στη γενική τους συνέλευση, να εγκρίνουν ή όχι την κινητοποίηση. Πάντως όλες οι παρατάξεις στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, πλην του ΠΑΜΕ (που στηρίζεται από το ΚΚΕ), έχουν ήδη τοποθετηθεί υπέρ της κήρυξης απεργίας. 
 Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ υποστήριξαν στην συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας της περασμένης εβδομάδας, ότι ο κοινωνικές παρενέργειες μιας τέτοιας κινητοποίησης, θα ήταν τεράστιες και θα είχαν ως αποτέλεσμα να πλήξουν το συνδικαλιστικό κίνημα και να στρέψουν την κοινωνία εναντίον του. 
@ Κάποιοι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη των παιδιών και των οικογενειών τους...