Latest News

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Άναψε ξανά κόκκινο για το εργοστάσιο της "ΗΒΗ"

Για δεύτερη συνεχή φορά η Γ΄Δημοτική Κοινότητα δεν έδωσε το πράσινο φως και δεν ενέκρινε την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου του παλαιού εργοστασίου...
της ΗΒΗ. 
Όπως είναι γνωστό, για να περάσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, θα πρέπει να έχει πρώτα τη θετική απόφαση της Κοινότητας. Μάλιστα πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας με ανακοίνωσή τους, περιγράφουν τι εκτυλίχθηκε στη σημερινή συνεδρίαση και δεν κατάφεραν να ψηφίσουν το θέμα. Εντύπωση προκαλεί ότι από την ανακοίνωση λείπουν τα ονόματα δύο κοινοτικών συμβούλων του Βασίλη Μιχαλολιάκου (Λουκία Λεγάκη, Μαρία Τσακμάκη). 

Διαβάστε τι καταγγέλουν οι πέντε κοινοτικοί σύμβουλοι στην ανακοίνωσή τους:

"Με αφορμή τα όσα συνέβησαν σήμερα 21-5-13 στη συνεδρίαση της Γ Δημοτικής Κοινότητας θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής: Τα όσα διαδραματίστηκαν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου μας προκαλούν εύλογα ερωτηματικά και απορίες για τη σκοπιμότητα όσων κρύφτηκαν και ενώ παρευρέθηκαν στο χώρο δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση για να εμποδίσουν την λήψη απόφασης μιας σημαντικής για την περιοχή αλλά και ολόκληρο τον Πειραιά επένδυσης. 
Όπως είναι γνωστό την προηγούμενη φορά που συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης του παλαιού εργοστασίου της ΗΒΗ είχαμε ψηφίσει “λευκό” όχι γιατί διαφωνούσαμε για την επένδυση αλλά διότι θέλαμε δεσμεύσεις του επενδυτή για συγκεκριμένα θέματα. Χαιρόμαστε διότι ότι ζητούσαμε υπέρ της πόλης και των δημοτών έγινε αποδεκτό. Δηλαδή ο επενδυτής είπε ναι στις προσλήψεις εργαζομένων κατά προτεραιότητα από δημότες Πειραιά, είπε ναι στην παραχώρηση και αξιοποίηση 706 τ.μ από το Δήμο, είπε ναι στην ανάπλαση της περιοχής. 
Μετά από αυτές τις δεσμεύσεις που ικανοποιούσαν όλα μας τα αιτήματα ζητήσαμε να επανέλθει το θέμα στο Κοινοτικό Συμβούλιο. 
Δυστυχώς κάποιοι κοινοτικοί σύμβουλοι, αποφάσισαν με την συμπεριφορά τους να σαμποτάρουν μια σημαντική επένδυση για την πόλη μας, χωρίς μάλιστα κανένα επιχείρημα. 
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν κρύβονται κάποια αόρατα-ορατά συμφέροντα πίσω από αυτήν την συμπεριφορά και θα προσέλθουν άμεσα να εξηγήσουν γιατί εμπόδισαν την απαρτία στη σημερινή συνεδρίαση αλλά και τη στάση τους τόσο στους κατοίκους του Φαλήρου όσο και του Πειραιά. 
Εμείς λέμε ναι στην επένδυση, λέμε ναι στην ανάπλαση της περιοχής, λέμε ναι στην ανάπτυξη. Λέμε όμως όχι στα παιχνίδια συμφερόντων, λέμε όχι στην εγκατάλειψη της πόλης και στη μιζέρια. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΑΠΗΣ 
ΚΟΡΚΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΡΑΛΛΗ 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥΛΙΚΑΡΑΚΟΣ 
ΔΑΝΙΗΛ ΕΛΕΝΗ"