Latest News

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Καταιγίδα... σαχλαμάρας έπληξε το Δήμο Πειραιά!

Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκαν από το πρωί οι υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά! Ο δήμαρχος  Βασίλης Μιχαλολιάκος φέρεται - λέει- να έδωσε εντολή στους αρμόδιους αντιδημάρχους να είναι σε επιφυλακή για τη...
μαγνητική καταιγίδα!

Η επιχείρηση φαίνεται να εξελίχθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς η μαγνητική καταιγίδα πέρασε χωρίς να προκαλέσει "μπλακ άουτ" στο Δήμο Πειραιά. Με εξαίρεση την καταιγίδα σαχλαμάρας ορισμένων νεαρών ανεγκέφαλων στελεχών της δημοτικής αρχής που με τις κουταμάρες τους εκθέτουν όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά και το δήμαρχο...

Για την ιστορία δείτε τι λένε οι επιστήμονες για την ηλιακή γεωμαγνητική καταιγίδα...

«Κουταμάρες» χαρακτήρισε τις σχετικές φήμες ο διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου Διονύσης Σιμόπουλος και τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία μαγνητική καταιγίδα», ενώ ανέφερε ότι κακώς δημιουργήθηκε το όλο θέμα από αναρμόδια πρόσωπα. Όπως ανέφερε, το μόνο αξιοσημείωτο που συνέβη πρόσφατα, ήταν μια έξαρση της ηλιακής δραστηριότητας στις 13 Μαΐου (δηλαδή πριν από δύο βδομάδες) χωρίς κάποια επίπτωση για τη Γη ή την Ελλάδα ειδικότερα, στις περίπου τρεις μέρες που χρειάστηκαν τα φορτισμένα σωματίδια του ήλιου για να φθάσουν στον πλανήτη μας.

Ο καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Δαγκλής χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» τα περί μαγνητικής καταιγίδας. Για «παρεξήγηση» κάνει λόγο ο καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος  Ξενοφών Μουσάς. 

«Καμία επίσημη πρόγνωση ή προειδοποίηση για ενδεχόμενη έντονη μαγνητική καταιγίδα δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε για το προηγούμενο διάστημα, παρά μόνον μικρές διαταραχές συμπληρώνει, τέλος, ο  καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κώστας Αλυσσανδράκης. 

@ Εντάξει, να λέτε που και που καμία μ@λακία να περνάει η ώρα...