Latest News

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η "ναυμαχία" της Σαλαμίνας και τα εκβιαστικά παιχνίδια


Η «ναυμαχία» που έχει ξεσπάσει με τα δρομολόγια των φέρρυ από το Πέραμα στη Σαλαμίνα αναδεικνύει τα συμφέροντα αλλά και τα...


εκβιαστικά παιχνίδια στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με το Πέραμα. 
Οι δύο κοινοπραξίες που κάλυπταν τα δρομολόγια σε αυτή τη γραμμή ήταν κράτος εν κράτη και βασιζόμενοι στο γεγονός ότι λειτουργούσαν μονοπωλιακά, έπαιζαν παιχνίδια στις πλάτες των επιβατών. 
Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης αποκάλυψε ότι το ποσό για την ασφάλιση κάθε πλοίου που αρνήθηκαν να δώσουν οι πλοιοκτήτες είναι μόλις 7.000 ετησίως! 
Εντύπωση προκαλεί και η στάση που κρατά ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κόντρα του υπουργείου Ναυτιλίας με τους πλοιοκτήτες, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των δεύτερων, λέγοντας πως αποκλειστικά υπεύθυνος όλης αυτής της δυσμενούς εξέλιξης είναι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας! 
Σημειώνεται ότι από το πρωί η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία Σαλαμίνα-Πέραμα εξυπηρετείται από δύο πλοία άλλων εταιρειών, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να είναι λιγότερα και οι επιβάτες να εξυπηρετούνται με δυσκολία. 
Ωστόσο κάτι είναι και αυτό αφού έσπασε το μονοπώλιο των εταιρειών που έκαναν ότι ήθελαν στη Σαλαμίνα.