Latest News

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

4 απλά βήματα για να βελτιώσετε δωρεάν την απόδοση του υπολογιστή σας

medium_7483946253Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί γιατί ο υπολογιστή σας δεν «τρέχει» πια όπως παλιά και πόσες άλλες, έχετε αγανακτήσει περιμένοντάς τον να «ξεκολλήσει» ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε την...
εργασία σας;
   Αν όμως ακολουθήσετε μερικές απλές, αλλά εξαιρετικά χρήσιμες οδηγίες, μπορείτε μόνοι σας να επαναφέρετε την ομαλή λειτουργία του υπολογιστή και να τον βοηθήσετε να αποδίδει καλύτερα και γρηγορότερα.
   1. Ελευθερώστε χώρο στον σκληρό δίσκο
   Το εργαλείο «Εκκαθάριση Δίσκου» θα σας βοηθήσει να ελευθερώσετε χώρο στον σκληρό σας δίσκο για να βελτιώσει τις επιδόσεις και την ταχύτητα του υπολογιστή. Το εν λόγω εργαλείο εντοπίζει τα αρχεία που θα μπορούσατε να διαγράψετε, διατηρώντας πάντα τη δυνατότητα να επιλέξετε αν θέλετε να τα διαγράψετε όλα ή μερικά από αυτά που σας υποδεικνύει το σύστημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την «Εκκαθάριση Δίσκου» για να αφαιρέστε τα προσωρινά αρχεία Internet, να καταργήσετε προσωρινά αρχεία των Windows (π.χ. αναφορές σφαλμάτων), να διαγράψετε προγράμματα που πλέον είναι άχρηστα.
   Πώς να το κάνετε: δεξί «κλικ» στον σκληρό δίσκο – ιδιότητες – Εκκαθάριση Σκληρού.
   2. Αφαιρέστε το spyware
   Γνωρίζετε ότι τα προγράμματα spyware συλλέγουν προσωπικά στοιχεία χωρίς την άδειά σας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων όταν επισκέπτεστε ιστοσελίδες; Εκτός αυτού, ένα πρόγραμμα spyware δύναται να εμποδίσει την απόδοση του υπολογιστή σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να το απεγκαταστήσετε και να επιλέξετε από το διαδίκτυο κάποιο άλλο πρόγραμμα για τη προστασία του υπολογιστή σας από τους ιούς. Κατά προτίμηση, βρείτε κάποιο που να περιλαμβάνει αυτόματες ενημερώσεις για να διατηρείτε το σύστημά σας προστατευμένο από απειλές.
   3. Κάντε ανασυγκρότηση του δίσκου για μεγαλύτερη ταχύτητα
   Η απόδοση των προγραμμάτων του υπολογιστή σας είναι πιο αργή όταν τα αρχεία ενός προγράμματος στον υπολογιστή σας είναι κατακερματισμένα (είναι χωρισμένα δηλαδή, σε πολλές θέσεις του σκληρού δίσκου). Το εργαλείο «Ανασυγκρότηση Δίσκων» πετυχαίνει να αναδιοργανώσει τα αρχεία του σκληρού σας δίσκου, βελτιώνοντας έτσι την απόδοσή του – ο υπολογιστής θα χρειάζεται λιγότερη ώρα να εντοπίσει τα αρχεία που αναζητάτε, καθώς όλα θα βρίσκονται στη θέση τους.
   Πώς να το κάνετε: Έναρξη- Προγράμματα – Βοηθήματα – Εργαλεία Συστήματος – Ανασυγκρότηση Δίσκου
   4. Προχωρήστε σε εντοπισμό και έλεγχο σφαλμάτων του σκληρού δίσκου
  Μπορείτε να ελέγξετε την ακεραιότητα των αρχείων που είναι αποθηκευμένα στο σκληρό σας δίσκο με το εργαλείο «Έλεγχος Σφαλμάτων». Πρόκειται για μία διαδικασία που απαιτεί λίγη ώρα από τον υπολογιστή για να εντοπίσει τυχόν προβλήματα, αλλά ύστερα θα τον βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία του, σε θέματα αποθήκευσης αρχείων. Αν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας καθημερινά, καλό θα ήταν να εκτελείτε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μία φορά την εβδομάδα.
   Πώς να το κάνετε: Έναρξη – Υπολογιστής – Ιδιότητες – Εργαλεία – Έλεγχος Σφαλμάτων

nez.gr