Latest News

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Σκουριές: Συγκρούσεις, ΜΑΤ, τραυματισμός μιας γυναίκας και προσαγωγές άλλων 3


matieris
Νέα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στις Σκουριές, με μια γυναίκα να τραυματίζεται και άλλες 3 να προσάγονται στο...

τμήμα Πολυγύρου.
Όπως αναφέρεται στο nez.gr και το antigoldgreece, «σήμερα το πρωί, ομάδα κατοίκων της Β. Χαλκιδικής βρέθηκε πάλι αντιμέτωπη με την αστυνομική φρουρά της εταιρείας στην περιοχή του ρέματος του Καρατζά. Εκπρόσωποι των κατοίκων συζήτησαν με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής κ. Ριζάκη από τον οποίο ζήτησαν να σταματήσουν οι εργασίες της εταιρείας μέχρι αύριο το πρωί, ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης για την εξεύρεση λύσης. Ο κ. Ριζάκης συμφώνησε και έφυγε για να συνεννοηθεί με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μακεδονίας κ. Χονδρό, ενώ οι κάτοικοι έμειναν για να τον περιμένουν.
Μετά από περίπου μία ώρα και ενώ ο κ. Ριζάκης δεν είχε επιστρέψει, οι κατοικοι παρατήρησαν ότι κάποιες διμοιρίες ΜΑΤ είχαν αποσπαστεί από τους υπόλοιπους και κινούνταν προς το ύψωμα πίσω από εκείνους. Σε λίγο άρχισαν να πέφτουν τα πρώτα δακρυγόνα και οι κρότου-λάμψης και ακολούθησε σύγκρουση. 
Η αστυνομία για άλλη μια φορά αθέτησε την υπόσχεσή της υποκύπτοντας στις εντολές εταιρείας και κυβέρνησης. Παράλληλα, μια ομάδα γυναικών που ανέβηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή του ορύγματος των Σκουριών είχε συμπλοκή με την αστυνομία η οποία δεν χρησιμοποίησε δακρυγόνα, αλλά σωματική βία. Μία (ή δύο) γυναίκες τραυματίστηκαν και άλλες τρεις προσήχθησαν στον Πολύγυρο».