Latest News

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Έτσι έκλεισε το deal με το Bowling Center...

Αρχικά ζητούσαν ενοίκιο 10.000 ευρώ. Τελικά ενοικιάστηκε με 6.000 ευρώ μηνιαίως. Δηλαδή, το μίσθωμα μειώθηκε κατά 40%! Κάπως έτσι ο Δήμος Πειραιά "έκλεισε" το deal με το Bowling Center στον...
Προφήτη Ηλία.
Είναι γνωστό ότι το Bowling Center βρήκε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία, ο οποίος θα εκμισθώσει τον χώρο και  θα λειτουργήσει ξανά το «μπαλκόνι" του Πειραιά
Ωστόσο η εκμίσθωση των 6.000 ευρώ μηνιαίως προκάλεσε αντιδράσεις από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Όπως εκτιμούν, το τίμημα είναι πολύ χαμηλό και χρειάζεται να επανεξεταστούν οι όροι της σύμβασης. 
Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γιάννης Καρδαράς από τη «Συμμαχία στον Πειραιά».

"Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 15/4/2013 διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η κακοδαιμονία που κατατρέχει τον Δήμο μας ως προέκταση της κεντρικής πολιτικής σκηνής. 

ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ «BOWLING» ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ-ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ 5.000 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣ ΜΕ 6.000 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ 

Οπως αποκαλύφθηκε έγιναν δύο άγονοι διαγωνισμοί (ο αρχικός με αιτούμενο μηνιαίο μίσθωμα 10.000 ευρώ) και στο τρίτο διαγωνισμό με αρχικό μίσθωμα εκκίνησης 5.060 ευρώ μηνιαίως, τελικά κατακυρώθηκε σε γνωστούς επιχειρηματίες αντί 6.000 ή 6.500 ευρώ μηνιαίως, μη υπάρχοντος ετέρου. 
Η δικαιολογία της Δημοτικής Αρχής Μιχαλολιάκου τετριμμένη:οτι ήταν ο τρίτος διαγωνισμός ενω οι δύο προγενέστεροι είχαν αποβεί άκαρποι και οτι λόγω της κρίσης τα μισθώματα είναι χαμηλά.
Η άποψη αυτή, κατά την γνώμη μας, αντιπαρατίθεται με το οτι η συνολική επιφάνεια των εγκαταστάσεων είναι 1652 τ.μ. και οτι ο μοναδικός αυτός χώρος της πόλης μας είχε και έχει την δυνατότητα να καταστεί σημείο αναφοράς για τη πόλη μας και τη τουριστική της ανάδειξη και ανάπτυξη. 
Μόνο οι πελάτες των κρουαζεριόπλοιων να επισκέπτονται τη πανοραμική θέα ή τις εγκαταστάσεις του bowling το μίσθωμα των 6.000 ευρώ θα «κερδίζεται» σε 1 ή 2 ημέρες.
Δεν θα υπεισέλθουμε στη νομική διάσταση της ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ και τις ασάφειες περί ανακατασκευής του μίσθιου σε ύψος 500.000 ευρώ. Σημασία έχει να επαναληφθεί ο διαγωνισμός και να μην ξεπουλάμε τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου μας αντί πινακίου φακής. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ"
 @ Μήπως, ο περιβόητος "Τσάμπας" της γνωστής τηελοπτικής διαφήμισης πήρε και το Bowling Center στον Προφήτη Ηλία;