Latest News

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Πασχαλινά σενάρια για ανασχηματισμό (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Ανασχηματισμό στην κυβέρνηση των τριών εταίρων μετά το Πάσχα, βλέπουν οι κυριακάτικες εφημερίδες. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, ενώ τα ονόματα που ακούγονται είναι...

πολλά και διάφορα.

Ο ανασχηματισμός λέγεται πως θα ξεκινήσει ουσιαστικά από το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης. 
Ο κ. Μανιτάκης, μετά και το άδειασμα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στο θέμα με τη διάταξη για τους συμβασιούχους, είναι πολιτικά «στον αέρα».
Εκτός από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι πιθανό να υπάρξουν αλλαγές σε ένα ακόμη μεγάλο υπουργείο. Πρόκειται για το Απασχόλησης, καθώς το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι αυτή την περίοδο το καλύτερο δυνατό για τον κ. Βρούτση.
Αλλαγές θα υπάρξουν στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων Περιβάλλοντος και Υγείας, από τα οποία θα αποχωρήσουν οι κ. Λιβιεράτος και Λυκουρέντζος. Επίσης, η κυρία Σκοπούλη μετά τα όσα έγιναν στο Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης δεν πρόκειται να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ αλλαγή φρουράς θα υπάρξει και στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Ανοιχτό είναιτο ενδεχόμενο το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών να «σπάσει». Σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Χατζηδάκης θα κρατήσει το Ανάπτυξης και στο Υποδομών θα τοποθετηθεί κάποιος εκ των κ. Κυρ. Μητσοτάκη - Μ. Βορίδη.
Ακλόνητοι εμφανίζονται οι υπουργοί Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης κ. Στουρνάρας και Δένδιας, ενώ αλλαγές δεν θα υπάρξουν στα υπουργεία Εξωτερικών, Αμυνας και Τουρισμού. Θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα διεκδικούν μεταξύ άλλων και οι κ. Αδ. Γεωργιάδης, Β. Κικίλιας, Μ. Βαρβιτσιώτης, Διον. Σταμενίτης και Ι. Πλακιωτάκης. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεννηματά, οι κ. Μανιάτης, Κουκουλόπουλος, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Συμεών Κεδίκογλου και η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Τέλος μπορεί να μπουν και στελέχη από τη ΔΗΜΑΡ για να υπάρχει περισσότερη πλάκα και στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
 @ Τώρα αυτά μην τα δέσετε και κόμπο...