Latest News

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

"Θα πάρω μια ψαρο-παγόδα, μωρό μου..."

Πήραμε την Παγόδα. STOP! Έδωσε εντολή ο πρωθυπουργός. STOP! Έτσι θα ήταν σε μορφή τηλεγραφήματος όσα δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος μετά την πρόσφατη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά σε ψαροταβέρνα... στο Χατζηκυριάκειο.
Τα ίδια λόγια του αέρα επανέλαβε με περισσότερο πανηγυρικό τρόπο από την τελευταία εκπομπή στο δημοτικό ραδιοφώνο, λέγοντας ότι  με εντολή του πρωθυπουργού παραχωρείται η "Παγόδα" στο Δήμο.

 Οι ενθουσιώδεις εξαγγελίες του δημάρχου  προκάλεσαν ταραχή στους Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού. Οι τελευταίοι υποστήριξαν πως εδώ κι ένα χρόνο η διοίκηση του ΟΛΠ έχει υποσχεθεί πως θα τους παραχωρούσε την "Παγόδα" για να εγκατασταθούν οι υπηρεσίες τους.
Ωστόσο, σύμφωνα με το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ 2012-2016, το κτίριο της Παγόδας στην περιοχή του Αγ.Νικολάου προγραμματίζεται να μετατραπεί σε επιβατικό σταθμό εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων και ξενοδοχείου πολυτελείας πέντε αστέρων. Στο πλαίσιο εξασφάλισης χρηματοδότησης προβλέπεται, μάλιστα, η δημιουργία γραφειακών χώρων για ναυτιλιακές εταιρείες.
Στην όλη την ιστορία με την "Παγόδα" να προσθέσει κανείς ότι τον πρώτο λόγο έχει το ΤΑΙΠΕΔ που είναι ο βασικός μέτοχος του ΟΛΠ, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι το δούλεμα πάει σύννεφο κάτω στο λιμάνι!
@ Μήπως, λοιπόν, να ξεχάσω να σου "πάρω μια ψαρο-παγόδα, μωρό μου..."