Latest News

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Αντιδράσεις για την πώληση του Σκορπιού

Με επιφυλάξεις και λύπη αντιμετωπίζουν στο Ιόνιο την είδηση της πώλησης του Σκορπιού, του νησιού της οικογένειας του Ωνάση στον... 
Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μεγανησίου Στάθης Ζαβιτσάνος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τη δυνατότητα πώλησης του Σκορπιού και επικαλέστηκε γι' αυτό τη διαθήκη τού Αριστοτέλη Ωνάση, η οποία, όπως είπε, δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. 
 «Θα πρέπει να δούμε πρώτα τις μεταγραφές στο υποθηκοφυλακείο για να είμαστε βέβαιοι πως είναι έγκυρη μια τέτοια πράξη. Με βάση τον νόμο δεν μπορεί να πουληθεί ο Σκορπιός και ενδεχομένως θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να μη μείνει απαθές σε αυτή την εξέλιξη» τόνισε. 
«Εάν παρόλα αυτά», επισήμανε «βρέθηκε τρόπος να γίνει αυτή η αγοραπωλησία, αυτό που θα θέλαμε από τους νέους ιδιοκτήτες είναι να σεβαστούν την ιδιαιτερότητα της περιοχής μας. 
Ο Σκορπιός και όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα, είναι περιοχή φυσικού κάλλους όπου βασιλεύει η απλότητα και η ηρεμία. Δεν θέλουμε να γίνει εδώ Σεν Τροπέ ή διεθνής πασαρέλα. Αλλωστε, εδώ έχουν έλθει πολλοί διάσημοι άνθρωποι που έχουν σεβαστεί απόλυτα την περιοχή μας». 
Αμφιβολίες για την πώληση του Σκορπιού εξέφρασε και ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θόδωρος Βερύκιος, εκτιμώντας ότι πέρα από τα νομικά εμπόδια που ορθώνει η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση, εάν είχε βρεθεί κάποια νομική φόρμουλα, τότε θα είχε προηγηθεί κάποια κινητικότητα στην περιοχή που δεν θα περνούσε απαρατήρητη, τουλάχιστον από τις αρχές.